Liefde op het werk

Liefde op het werk

Meer dan twee derde van de vrijgezellen heeft wel eens iets gehad met een collega. Spannend en leuk, zolang het romantische avontuur de sfeer op de werkvloer en de werkprestaties niet beïnvloedt. 

Ruim 70 procent van de singles heeft ervaringen met liefde op het werk. Bijna de helft van de verliefde collega’s zegt dat hun romance ontstaan is door intensieve samenwerking. Ook slaat soms de vonk over tijdens een bedrijfsborrel of bedrijfsuitje en heel soms tijdens een congresbezoek. In veel gevallen heeft een van de twee partijen eigenlijk al een partner, namelijk ruim 40 procent. Een kleine 23 procent houdt het op af en toe stiekem knuffelen en zoenen, sommigen gaan verder in de bezemkast of als alle andere collega’s naar huis zijn.

Positief effect
Verder blijkt dat veel relaties die op het werk ontstaan, vrij snel voorbij zijn. Ruim dertig procent houdt het niet langer vol dan zes maanden. Opvallend is dat een kwart van de ondervraagden vindt dat de verhouding een positief effect heeft op de werkprestaties. Verliefde werknemers hebben zin om naar hun werk te gaan en bruisen van energie. Een kwart vindt dat werkgevers romantische relaties op het werk mogen verbieden als het de werksfeer op een negatieve manier beïnvloedt.

 

Bron: onderzoek singlesite.nl
Fotocredits: www.she.be
Share This