Limonsecco: nieuwe zomerdrank schenkt het ultieme Italiëgevoel

Limonsecco: nieuwe zomerdrank schenkt het ultieme Italiëgevoel

Deze zomer gaan we aan de limonsecco, een sprankelende combinatie van het frisse van citroenlikeur limoncello met het lichte alcoholpercentage en tintelende bubbeltje van prosecco. Het Bella Italiagevoel door il miogusto verenigd in één fles, die ook qua design de hoofdprijs verdient.

Overdag met een Fiatje 500 of op een Vespa het glooiende Italiaanse landschap verkennen en in de zwoele schemering onder het genot van Mediterrane lekkernijen nagenieten van alle indrukken. Genietend van de zelfgemaakte limoncello van een lokale wijnboer in de nabijheid van Bologna vatten Mike Poortvliet uit Hoogkarspel en zijn compagnon Hubert Mesken het plan op een nieuwe mix te maken van citroenlikeur en prosecco. Ze waren aangenaam verrast met het resultaat en fantaseerden over een glorieuze toekomst voor hun nieuwe drankje.

Designfles
Het idee liet hen niet meer los en begeleid door een vinoloog gingen ze in Italië op zoek naar de perfecte smaakverhouding. Mike: “We ontmoetten de Italiaanse smaakprofessor Stefano Sgarzi,een echte il miogustowijnkunstenaar. Na een aantal tests rolde de ultieme mix er uit”, vertelt hij trots. Zo zag il miogusto (‘Mijn smaak’ in het Italiaans) Limonsecco het levenslicht. De Italiaanse zon gevat in een prachtige fles die meteen alle ogen op zich gericht weet. Ongekend mooi en lekker. Laat de zomerzon maar komen.

Il miogusto
Il miogusto’s Limonsecco (adviesprijs € 9,99) past bij elk moment van een mooie zomerdag. Sprankelend en verfrissend met blokjes ijs en een schijfje citroen, heerlijk bij een barbecue, op het terras, met vriendinnen in het park, waar je maar wilt.

Share This