Live talkshow: Naturalis After Dark

Live talkshow: Naturalis After Dark

Een avondje uit met inhoud, dat is wat Naturalis After Dark is. Een avondvullend programma met interviews, flitscolleges, pecha kucha, filmpjes, experimenten en kunst. Het onderwerp is: DNA.

Op donderdag 26 maart om stipt 20.00 uur gaat de avond van start. Met een drankje in de hand kun je naar wetenschappers, kunstenaars en filosofen luisteren die het thema DNA van allerlei kanten belichten.

  • Klinisch geneticus Marjolein Kriek (LUMC) geeft een flitscollege over DNA. Marjolein was de eerste vrouw van wie in 2008 het hele DNA genoom gesequenced werd. Marjolein legt uit wat dit betekent èn vertelt wat de stand van zaken is in het wetenschappelijk onderzoek op dit terrein.
  • George van Hal, film freak pur sang (eind april verschijnt zijn boek Robots, Aliens & Popcorn), geeft een pecha kucha over de rol van DNA in Hollywoodfilms.
  • De Leidse CSI Maarten Blom (Verilabs ) wordt aan de tand gevoeld over misdaad en crime fighting in het lab, en Kevin Beentjes (Naturalis) over forensisch onderzoek en dieren.
  • Medisch ethicus Eline Bunnik (ErasmusMC) reflecteert kritisch op alle nieuwe ontwikkelingen op DNAgebied en kijkt naar de sociale en ethische vragen die deze oproepen.
  • Fotostripper Ype Driessen en animator Bruno van Wayenburg maken filmpjes op maat over het thema van de avond.
  • Huisfilosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden) laat de hersenen kraken met een pittige column.
  • In de pauze kun je kijken naar de beeldschone maar best wel Frankensteiniaanse elfjes van kunstenaar Cedric Laquieze, die bestaan uit verschillende onderdelen van grote en mooie insecten. Ook in de pauze: zelf proefjes doen met het Reizend DNA Lab!
  • Presentator Maarten Keulemans (de Volkskrant) interviewt ook nog Barbara Gravendeel (Naturalis & Hogeschool Leiden). Barbara is op dit moment bezig met een bijzonder leuk projectje dat iets met gorilla’s te maken heeft….Tijdens de show is er een live biopunkexperiment van BioArt Laboratories uit Eindhoven.

 

imagesNaturalis After Dark
Start 20.00 uur tot circa 22.30 uur.
Locatie: Pesthuislaan 7, Leiden
Kosten: 11 euro p.p, incl. pauzedrankje
Kaartjes kopen kan online via naturalisafterdark.holyticket.nl

Share This