‘Love Exchange’ tijdens Amsterdam Gay Pride

‘Love Exchange’ tijdens Amsterdam Gay Pride

Love Exchange is een evenement over seksuele diversiteit. Kleurrijke mensen uit binnen- en buitenland, gaan het experiment aan om hun leven tijdens Amsterdam Gay Pride 2015 via sociale media als Facebook, YouTube, Periscope, Twitter en Instagram te delen met het publiek.

Love Exchange koppelt vijf bekende Nederlanders op een heuse Love Boat aan vijf buitenlandse Heroes of Love. Seksuele diversiteit is de inzet van hun strijd om in vrijheid te kunnen leven. Een travestiet uit Oekraïne die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde. Een vrouw uit Zuid-Afrika die binnenkort eindelijk man wordt en een biseksueel meisje uit Bonaire. Een jonge lesbische vrouw uit het islamitische Indonesië en een homoseksuele man uit Macedonië die daar vanwege zijn homoseksualiteit al is ontvoerd, mishandeld en bedreigd. Maar hij blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is, om zelf te kunnen bepalen wie hij lief wil hebben. Met hun Nederlandse Heroes of Love logeren ze op de Love Boat en delen ze lief en leed tijdens Amsterdam Gay Pride.

Achter de schermen
De Heroes of Love verblijven vanaf 28 juli op een speciale Love Boat, de 34 meter lange clipper Koh-i-Noor uit Harlingen, die speciaal voor Love Exchange naar Amsterdam komt. Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 in het Oosterdok bij Science Center Nemo. Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug. Alle Heroes Of Love leveren met hun eigen talent een belangrijke bijdrage aan Amsterdam Gay Pride, dat jaarlijks in het teken staat van vrijheid van seksuele diversiteit en gelijke rechten. Ze worden een week lang zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties. Deze vormen een onderdeel van de reguliere evenementen rond Amsterdam Gay Pride, zoals de Roze Kerkdienst, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade. Voor het eerst maakt het publiek vanuit het hart van de mensen zelf mee waar Pride werkelijk om draait: de vrijheid om te zijn wie je bent, om zelf te kunnen bepalen wie je lief hebt. Tien Heroes of Love tonen hun leven tijdens Amsterdam Gay Pride, omdat zij iets betekenen en fysiek bijdragen aan Pride en mensenrechten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Uitzendingen op NPO3Lab
Love Exchange is een idee van Marieke Slinkert, Babette Aalbert en Sipke Jan Bousema voor 24Life. 24Life is producent van het evenement en verzorgt voor NPO3Lab de registratie ervan via www.npo3lab.nl, waarop vanaf 29 juli elke dag om 16.00 uur wordt uitgezonden. Tevens heeft Love Exchange eigen social mediakanalen als Twitter, Facebook, Instagram en Periscope, waar iedereen op elk moment zijn of haar Amsterdam Gay Pride kan beleven.

love-exchange.com
YouTube NPO3Lab
YouTube Love Exchange
Facebook
Twitter
Instagram

Fotocredits: rtvoost.nl

Share This