Maak je sieraden zorgvuldig schoon met deze tips

Maak je sieraden zorgvuldig schoon met deze tips

Als je een sieraad elke dag draagt, wordt hij op een gegeven moment ongetwijfeld vies. Dat is niet raar, net als dat kleding bijvoorbeeld dat wordt worden sieraden dat ook. Het is dus helemaal geen gek idee om ze af en toe eens schoon te maken. Maar hoe doe je dat goed zonder schade aan te brengen aan je dure en kostbare sieraden? De volgende tips zullen je hiermee helpen, en ervoor zorgen dat jouw sieraden straks weer prachtig stralen.

Zilver schoonmaken

Zijn jouw sieraden van zilver? Dan wordt het schoonmaken van de sieraden geen heel karwei. Dit kun je namelijk op diverse manieren makkelijk zelf doen! Eén van de manieren is door middel van zilverpoets. Dit is een middeltje speciaal voor het schoonmaken van zilveren sieraden etc. Gebruik een klein beetje van het product en doe het op een zachte doek. Maak je sieraden zorgvuldig schoon en voilà! Ook kun je tandpasta gebruiken. Doe een klein beetje tandpasta op een borsteltje of een zachte tandenborstel en poets het sieraad zachtjes schoon. Makkelijk, toch?

Goud schoonmaken

Goud schoonmaken

Het reinigen van gouden sieraden is ook niet moeilijk, ook een 14k gouden ketting kun je gewoon rustig zelf schoonmaken. Maak een sopje van warm water en wat groene zeep. Je kunt ook normaal afwasmiddel gebruiken, bijvoorbeeld. Maar een milde groene zeep is het beste. Laat het vuil vervolgens even losweken in het sopje, spoel de sieraden af of ga er even langs met een zacht borsteltje en klaar is kees! Je gouden kettinkje dames zal weer stralend mooi zijn.

Metaal schoonmaken

Heb je veel metalen sieraden? Natuurlijk kan ook dit gewoon goed schoongemaakt worden. Vul een bakje met lauwwarm water en doe hier wat witte azijn bij. Vervolgens kun je de sieraden hierin laten weken en met een doekje het vuil zacht wegpoetsen. Eventueel kun je ook weer gebruik maken van een borsteltje of een zachte tandenborstel. Maak hem goed droog, en ta da!

Stainless steel sieraden schoonmakenRoestvrij staal schoonmaken

De methode voor het schoonmaken van een roestvrij stalen sieraad is eigenlijk een beetje hetzelfde als die van metaal. Gebruik alleen in plaats van azijn iets van een groene zeep. Gebruik niks waar chemische stoffen in zitten, zoals chloor. Maak de sieraden schoon in het sopje, gebruik eventueel een borsteltje en droog ze hierna goed af zodat ze ook mooi blijven.

Als finishing touch kun je bij al je sieraden nog een doekje met een beetje babyolie gebruiken om ze mooi te laten glanzen. Je sieraden zijn weer zo goed als nieuw!

Share This