Madonna doet goed

Madonna doet goed

Madonna verkoopt waardevolle kunst voor een goed doel. De opbrengst gaat naar onderwijsprojecten in landen waar onderwijs voor meisjes onder de maat is.

Superster Madonna heeft een van haar waardevolle bezittingen verkocht voor het goede doel. Het schilderij ‘Trois Femmes à la Table Rouge’ van de Franse kubistische schilder Fernand Leger bracht 7,2 miljoen dollar op bij een veiling. Omgerekend is dat bijna 5,5 miljoen euro.

Onschatbare waarde

Fernand-Legers-Trois-Femm-010Het abstracte schilderij uit 1921 is verkocht aan een anonieme bieder die het hoogste bod uitbracht op de veiling van Sotheby’s in New York. De opbrengsten van de veiling gaan naar onderwijsprojecten voor meisjes in Afghanistan, Pakistan en andere landen waar het onderwijs voor meisjes ondermaats is. In een persverklaring zegt Madonna dat er actie nodig is: “Ik vind het onaanvaardbaar dat meisjes en vrouwen het risico lopen om gewond, neergeschoten of vermoord te worden omdat ze naar school willen gaan! Ik wil iets geven wat van onschatbare waarde is: het onderwijzen van meisjes!” Madonna was eerder al betrokken bij goede doelen in het Afrikaanse land Malawi, waar ze twee van haar kinderen heeft geadopteerd.

Share This