Laatste kans: muziekvoorstelling Glimp 2+

Laatste kans: muziekvoorstelling Glimp 2+

Er op uit met je kleintje? Oorkaan zorgt voor een onvergetelijke muziekervaring met de magische muziekvoorstelling Glimp.

Glimp is een voorstelling voor peuters en hun (groot)ouders, waarin musici, muziek, beeld, techniek en publiek hand in hand gaan. De prijswinnende voorstelling van productiehuis Oorkaan is voorlopig nog maar twee keer te zien in Nederland, dus wees er snel bij!

Droomwereld

Hoe klinkt kleur? Wie kan de maan verstaan? Wat zegt de zon? Wat klinkt lager, een bas of een trom? Hoe speel je een flits? Hoe zing je een boom? Hoeveel kleuren heeft een droom?

In Glimp gaan een bassist en een drummer via hun instrumenten in gesprek met elkaar. Bij de klanken die hierdoor ontstaan, worden live tekeningen geprojecteerd in de ruimte, op de muur, het podium en over de muzikanten. De kleurrijke creaties reageren op de klanken van de muziek en vice versa.  Zo ontstaat een betoverende droomwereld, waarin klanken en beelden een spannend spel met elkaar en met de bezoekers spelen.

Meedoen

Kinderen worden uitgenodigd op de speelvloer, als ze dat al niet spontaan deden! Het ene moment volgen ze een muzikant en zijn instrument. Zo ontdekken ze de mogelijkheden van het instrument. Maar bovenal zijn de kinderen vrij in hun expressie op wat ze horen en zien. Naast de prachtige muziek en betoverende sfeer maakt dit Glimp tot een magisch muziekfeest voor kind en (groot)ouder!

Award

Glimp won eerder dit jaar de prestigieuze YAMA award voor beste jeugd muziekproductie van het jaar 2015. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest creatieve en innovatieve muziekvoorstelling voor kinderen en jongeren. Lotte van Dijck maakte de voorstelling op uitnodiging muziektheaterproductiehuis Oorkaan. De zangeres/illustratrice/fotografe/performer verzorgt ook zelf de tekeningen en visuele effecten die tijdens de voorstelling te zien zijn. Tony Overwater en Rob Koet tekenen voor de muziek.

Waar te zien?

Glimp is voorlopig nog twee keer in Nederland te zien, dus wees er snel bij! Op zondag 24 januari 2016 in Theater van de Verbeelding in Purmerend en op zondag 1 mei 2016 in Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf september 2016 wordt bekeken of Glimp in reprise gaat.

Ga naar www.oorkaan.nl voor tijden en prijzen.

 

Fotocredits: foto: Anna van Kooij, bewerking Lotte van Dijck

 

 

 

Share This