Gemiddelde maten?

Gemiddelde maten?

Victoria Beckham beweert dat zij de maten van het grote publiek vertegenwoordigt. We Wish!

VBPopster-turned-designer Victoria Beckham staat zelf model als jurkjes uit haar eigen collectie moeten worden gepast omdat ze ervan overtuigd is dat haar ranke figuurtje het grote publiek vertegenwoordigt. Wishful thinking… voor ons!

 

 

De voormalige Spice Girl geeft toe dat ze doorgaans haar eigen maten gebruikt bij het draperen van de stoffen voor haar designs omdat ze niet zo dun en lang is als catwalk modellen. Oké, net zo lang misschien niet, maar voor de rest…

 

Ze vertelde aan het tijdschrift Harper’s Bazaar: “We maken altijd grapjes dat we een fabelachtig mooi 17-jarig model gebruiken van 1.80 meter en langer en dan zeg ik: ‘Oké, ik ga het aantrekken, ik sta voor het grote publiek.’ Zo werk ik.”

 

Victoria, die haar slanke taille al lang weer terug heeft na de geboorte van dochter Harper vorig jaar juli, geeft wel toe dat haar zwangere buik flink in de weg stond bij het ontwerpproces. Ze zegt: “Ik vond het echt moeilijk toen ik zwanger was en ik niet kon passen. Het maakt deel uit van het proces. Ik sta in mijn onderbroek en begin dan stof over mezelf te draperen.”

 

We voelen ons gevlijd dat Vic met haar maatje 34 – levend op een dieet van gestoomde vis, rauwe groenten en bevroren druiven – zichzelf qua maten als de ‘gemiddelde vrouw ziet’, maar dan heeft ze blijkbaar toch een tijdje onder een steen gezeten. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft namelijk maat 42 en in het Verenigd Koninkrijk (waar ze immers is geboren en getogen) is dat waarschijnlijk nog een maatje groter. Zou haar wereld inmiddels verkleind zijn naar haar huidige woonplaats Los Angeles, waar maatje 34 wel zo’n beetje de norm is?

Share This