Met een klein budget mooie woonkamer meubels scoren

Met een klein budget mooie woonkamer meubels scoren

Een leuke aankleding in je woonkamer kan vaak een flinke uitdaging zijn. Veel meubels en decoraties zoeken die bij elkaar passen kan flink wat tijd kosten. En uiteraard ook geld. Hoe kan je voor een leuk bedrag iets samenstellen thuis? Hier vind je enkele tips.

Maak eerst een plan

Voordat je aan je woonkamer begint te klussen kan je het beste een plan van aanpak maken. Bedenk wat goed past in de woonkamer en wat niet. Probeer diverse designs uit in ontwerpsoftware om zo een goede indeling te vinden. Dit is namelijk veel makkelijker te corrigeren dan wanneer je iets al gekocht hebt.

losse meubelsEen betere prijs

Meerdere losse meubels geven het voordeel dat ze makkelijk te verplaatsen zijn en je creatief aan de gang kunt. Toch wijken ze vaak af qua design en kan het dus een uitdaging zijn om iets passends te vinden.

Een complete woonkamer set heeft als voordeel dat je meteen klaar bent. Hierbij krijg je vaak ook een betere all-in prijs.

Minder flexibel

Ook al klinkt een complete woonkamer set ideaal, het heeft wel een nadeel: je bent wat minder flexibel in het plaatsen van de meubels. Je kunt niet alles zomaar ergens neerzetten en moet van tevoren weten of de hele set in je ruimtes zal passen. Kijk dus eerst of dit wel gaat lukken.

Tweedehands tweedehande meubels

Soms kan het lonen om juist naar tweedehands spullen te kijken. Vooral in een vintage of industrieel interieur sla je dan een goede slag: je hebt die gebruikte uitstraling die bij de stijlen hoort en je betaalt minder. Deze meubels zijn vaak van erg goede kwaliteit en gaan lang mee.

 

Share This