Mis het niet: het nieuwe seizoen van Penoza

Mis het niet: het nieuwe seizoen van Penoza

De spannende misdaadserie Penoza start op zondagavond 13 september op NPO 3 met het vierde seizoen. Het belooft een duistere reeks te worden…

Weet je het nog? De laatste aflevering van seizoen 3 eindigde met Carmen levensgevaarlijk gewond na een buikschot. Maar Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) overleeft de aanval van haar voormalige vertrouweling Berry. Na een lange tijd in coma komt ze bij, maar ze blijft gezondheidsproblemen houden. Na de revalidatie wacht Carmen de gevangenis, in afwachting van haar proces. Officier van Justitie Justine de Heer wil haar voorgoed achter slot en grendel, maar een bendeoorlog tussen Mexicanen gooit roet in het eten. Justine vraagt zelfs of Carmen wil infiltreren in de bende. “Het wordt een overtreffende trap van het voorafgaande met veel drugs én de dood van meerdere sleutelfiguren”, verklapt Hendrickx.

De cast
Alle vaste acteurs zijn ook dit derde seizoen van de partij. Penoza voegt drie bekende acteurs toe aan de cast: Barry Atsma speelt Simones revalidatiearts, Jacob Derwig geeft gestalte aan Coach, een topcrimineel. De 85-jarige John Leddy tekende tot slot voor de rol van diens vader.

Remake
De eerste Penoza-serie, die in het najaar van 2010 werd uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor onder andere het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook in het buitenland een feit. Endemol Polen produceerde een Poolse remake voor het Poolse Canal+, ‘Krewzkrwi’ getiteld.

Website en app
Dit jaar is Penoza niet alleen op tv, maar kunnen kijkers ook de personages volgen via app en website. Door de app te downloaden sluit je je aan bij het netwerk en speel je door middel van opdrachten exclusief materiaal vrij. Hiermee loop je als echte fan voor op de rest van de kijkers. De ontwikkeling hiervan is nog in volle gang. Ook via de website kun je je helemaal onderdompelen in deze spannende onderwereld.

Share This