Moestuinwedstrijd: Van Hollandse bodem

Moestuinwedstrijd: Van Hollandse bodem

Wie kweekt de mooiste groente en bereidt de lekkerste gerechten? Zes weken lang strijden acht duo’s in het nieuwe programma Van Hollandse Bodem om de titel Beste moestuinder van Nederland. Vanaf vanavond te zien bij de EO op NPO 1.

De mooiste groenten en de lekkerste gerechten; dat is het doel in Van Hollandse Bodem. Tooske Ragas presenteert de moestuinwedstrijd die van de deelnemers een goede oogst vraagt, maar ook nog eens overheerlijke kookkunsten. Bij kasteel Amerongen hebben de deelnemers aan het begin van de lente een stukje grond gekregen en een bak met zaden. Sindsdien wordt de groei gevolgd.

Van Hollandse bodem 
Elke aflevering oogsten de deelnemende koppels iets van hun eigen stukje grond om er vervolgens in de kookopdracht een lekker gerecht van te maken. Het is daarna aan juryleden Jonathan Karpathios en Dieneke Klompe om te bepalen welke deelnemers de competitie moeten verlaten. Jonathan is een gepassioneerd topchef, die uitsluitend kookt met biologisch geteelde producten uit zijn eigen tuin en kwekerij. Ook kweker Dieneke heeft haar eigen hoogwaardige biologische kwekerij.

Digitaal tuinieren
Naast het programma is er bij elke aflevering een speciaal online magazine vol inspiratie, recepten van chefkok Jonathan en handige tips van Dieneke. In de eerste uitgave is onder andere een kennismaking met de kandidaten te vinden en inspirerende tips voor de start van een eigen moestuin.

Van Hollandse Bodem, donderdag 12 maart, 20.30 uur, EO, NPO

Share This