Monoï de Tahiti

Monoï de Tahiti

De Nederlandse zomer zijn onvoorspelbaar. Gelukkig is er nu iets om dat zomerse gevoel, bij gebrek aan zon, terug te krijgen: Monoï de Tahiti olie!

 

 

monoiDe zomers in Nederland zijn altijd een beetje onvoorspelbaar. Gelukkig is er nu iets om dat zomerse gevoel terug te krijgen, zelfs als het in juli nog steeds regent.

 

Let me introduce to you: Monoï de Tahiti olie! Monoï is een oud Tahitiaans woord en het betekent ‘geparfumeerde olie’. Het wordt gemaakt van de tiaré bloem(Tahiti’s nationale bloem) en kokos olie. De roots van de Monoï olie liggen in Nieuw-Zeeland waar het 2000 jaar geleden al werd gebruikt voor zowel cosmetische als religieuze doeleinden. Het maken van de echte olie is een tijdrovend proces en zeker niet simpel. De bloemblaadjes worden met de hand geplukt, het liefst wanneer de bloemen nog ongeopend zijn. De stamper wordt verwijderd en de bloemen moeten daarna minimaal 15 dagen in kokosolie worden gedrenkt, zodat de geur van de bloemen in de olie kan trekken. Ben je geen fan van kokos? Geen probleem! Ondanks het gebruik van kokosolie, is de geur van kokos niet overheersend. De geur is het nog het meest te vergelijken met die van zonnebrandcrème. De combinatie van de exotische bloemen en kokosolie zorgt voor een ultieme zomerse geur.

 

Er zijn erg veel namaak Monoï de Tahiti oliën op de markt. Het kan bijvoorbeeld dat de olie buiten Tahiti wordt gemaakt, of dat er veel minder bloemen voor de olie zijn gebruikt, waardoor het een slap aftreksel wordt. Kijk dus altijd goed of je wel het juiste product koopt!

 

De olie heeft bijzondere hydraterende eigenschappen. Je kunt een paar druppels van de olie toevoegen aan je badwater of als massage olie gebruiken. Dit zorgt voor een heerlijk zachte, soepele en glanzende huid. Ideaal dus!

 

Het doet ook wonderen voor je haar. Niet alleen kan het droog en beschadigd haar omtoveren in zijdezachte lokken, maar de tropische geur blijft ook lekker lang in je haar hangen.

 

Duurt het nog even voordat je vliegtuig vertrekt naar zomerse oorden en heb je behoefte aan zon, zee en strand? Haal dan nu de zomer in huis!

 

Er zijn verschillende webshops die Monoï de Tahiti producten verkopen:

Een webshop met verschillende soorten zeep en oliën. Ze verkopen daar ook olie waar Ylang-Ylang en vanille aan is toegevoegd.

de Yves Rocher Monoï de Tahiti producten zijn momenteel zeer gunstig geprijsd!

De Brazilianbikinishop biedt een ruime keuze aan Monoï de Tahiti producten.

Share This