Mooie benen

Mooie benen

Hoe bereid jij je benen voor op ‘de eerste keer’?

Het is elk voorjaar weer een drempel om voor het eerst na een lange winter met blote benen de straat op te gaan. Ze zijn nog zo wit, niet helemaal strak en oneffen. Vijf tips om een goede entree te maken.

Kom in beweging

Het is een inkopper, maar o zo belangrijk. Bewegen is goed voor de bloedsomloop, wat spataderen voorkomt, en je spieren en je huid worden er lekker stevig van. Dus: neem de trap in plaats van de lift of roltrap, maak een ommetje tijdens de lunchpauze en parkeer je auto wat verder weg van je werk.

Platte schoenen

Oké, hoge hakken staan mooi en sexy. Jammer genoeg zijn ze niet zo goed voor onze benen. Het vertraagt de bloedsomloop met als gevolg spataderen en kans op cellulitis. Wissel dus regelmatig af met platte schoenen; sneakers of ballerina’s. En thuis lekker op blote voeten lopen.

Skinny jeans

Leuk hoor die strakke broeken! Maar goed voor onze benen zijn ze niet. Alles wat knelt en te warm is, moet je eigenlijk vermijden. Of in elk geval ‘s avonds lekker je joggingbroek aantrekken en voor je werk ook weer eens die wijde linnen broek uit de kast halen.

Koud-warm

Wie staat er ‘s ochtends niet het liefst onder een lekker warme douche? Nu schijnt het goed te zijn voor je bloedsomloop om warm water af te wisselen met koud water. Een zogenaamde wisseldouche. Ook je huid vaart hier wel bij.

Puntjes op de i

Voordat je je benen blootstelt aan de rest van de wereld, maak je ze zo mooi mogelijk. Dat doe je door ze eerst een scrubbehandeling te geven. Zo haal je alle dode huidcellen weg en wordt je huid heerlijk zacht. Daarna haal je de haartjes weg. Om met een kleurtje voor de dag te komen, smeer je je regelmatig in met een zelfbruinende bodylotion of met zelfbruiningscrème. Wedden dat de ‘eerste keer’ zo best meevalt!

 

Share This