Museum Speelklok: naar Peter en de Wolf in de herfstvakantie

Museum Speelklok: naar Peter en de Wolf in de herfstvakantie

Het is alweer bijna herfstvakantie. In de vakantie kun je dagelijks van 17 t/m 25 oktober  het muzikale avontuur van ‘Peter en de Wolf’ in Museum Speelklok in Utrecht beleven.

Het interactieve sprookje vertelt het spannende verhaal van de avonturen van de jonge Peter en de grote grijze wolf. Wat moet je doen als de wolf een eend heeft opgeslokt? Daar weet de dappere Peter wel raad mee. Maar wat moet je doen als een dansorgel een heel orkest heeft ingeslikt?! Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de reusachtige dansorgels van Museum Speelklok hebben een heel orkest in hun buik. Strijkend, blazend, toeterend en trommelend zetten dansorgel de Mortier en kermisorgel de Schuyt het bekende sprookje van Prokofjev in een totaal nieuw daglicht.

Wanneer: 17 t/m 25 oktober
Tijdstip: 14.15 uur
Entree: toeslag bovenop entreeprijs is € 4
duur: ± 50 minuten
Leeftijd: van 6 tot 106 jaar
Bestel je je tickets online, dan krijg je gratis een groot glas limonade!

Tentoonstelling Beestenboel
Het muzikale verhaal van Peter en de Wolf vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Beestenboel. In de vrolijke familietentoonstelling spelen de muzikale dieren uit de collectie de hoofdrol! De dieren in de tentoonstelling zijn er in alle soorten en maten, van de Zingende Nachtegaal en het Konijn in de Kool, tot het aapje van de orgelman en de prent van de dansende poesjes op een speeldoos. En allemaal maken ze muziek!

Herfstvakantievoorstellingen
Al een aantal jaren programmeert Museum Speelklok in de herfstvakantie een kindervoorstelling. De laagdrempelige en vrolijke voorstellingen trekken altijd volle zalen. Tijdens de voorstellingen spelen de zelfspelende muziekinstrumenten uit het museum een grote muzikale rol.

Het vrolijkste museum van Nederland!
Tijdens een bezoek aan het Utrechtse Museum Speelklok stap je in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en hoor je overal vrolijke muziek. Zo leer je van alles over de eeuwenoude instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels.

Museum Speelklok
Steenweg 6
Utrecht

Share This