Naar de sportschool?

Naar de sportschool?

Welnee! – De norm ligt op dertig minuten per dag bewegen, maar zelfs daar komen we soms niet aan toe door tijdgebrek, een druk huishouden of werk.

 

Vaak wordt er bij bewegen ten onrechte direct aan de sportschool gedacht, maar dat is niet nodig. Ook thuis kun je in beweging blijven en calorieën verbranden. Tussen al je bezigheden door is er namelijk voldoende tijd te vinden voor een kleine work-out.

 

The Poll will display here

{id=2: Heb je een dieet gevolgd of extra gesport om er tijdens je zomervakantie zo goed mogelijk uit te zien?}

 

Ga eens per week voor de grote schoonmaak. Het huis moet toch opgeruimd worden, dus waarom niet gelijk een grote beurt? Begin met het aan kant maken van de zolder, ga dan voor het stoffen naar beneden en neem daarna de slaapkamers en de badkamer onder handen. Zo loop je veel trappen, varieer je in beweging en ben je effectief bezig. Met fanatiek stoffen verbrand je al 170 calorieën per uur. Als je daarna ook nog de stofzuiger pakt, mag je daar nog eens 250 calorieën bij op tellen. Dit is te vergelijken met een uurtje aerobics.

 

Dezelfde oefeningen die je in de sportschool doet, kun je ook thuis uitvoeren. Wat dacht je van traplopen, steps of skippyballen? Met al deze activiteiten gebruik je dezelfde spieren als wanneer je op het stepapparaat in de sportschool staat. Maar nu in je eigen huis, in je eigen tijd en helemaal gratis. Met een uurtje traplopen of steppen op een klein keukentrappetje verbrand je 400 calorieën en voor het skippyballen mag je 350 calorieën rekenen.

 

Wat vaak onderschat wordt maar eigenlijk het meest effectief is, is touwtje springen. Een goede work-out die thuis uitgevoerd kan worden, een combinatie van cardio- en krachttraining en zeer calorieverbrandend. Streep voor een uurtje springen maar gerust 600 calorieën weg.

 

ZumbaDe hype van dit moment is ongetwijfeld Zumba. Dit is een combinatie van aerobics en Latin Dance. Je verbrandt maar liefst tot 1000 calorieën per uur tijdens het dansen. In diverse sportscholen staat Zumba op het programma, maar ook dit kun je thuis beoefenen. Op internet zijn diverse dvd’s verkrijgbaar. Stop deze in je dvd-speler en ga compleet uit je dak. Niemand die op je let. Na een uur ben je waarschijnlijk 1000 calorieën lichter.

 

Als laatste kan de Nintendo Wii natuurlijk niet uitblijven. Het is een eenmalige investering, maar uiteindelijk is het goedkoper dan de sportschool . Met behulp van een virtuele coach kun je skiën, deelnemen aan yoga of schansspringen. Ook is er een speciaal spel ontwikkeld voor alle fitnessoefeningen: de Wii Fit. Wie zegt dat je voor de televisie geen calorieën kunt verbranden?

Share This