Nachtbraken in Amsterdam

Nachtbraken in Amsterdam

Zaterdag 2 november openen vijftig Amsterdamse musea hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam (N8). Naast de vaste collecties, zijn er zo’n 250 evenementen verspreid over de stad, zoals workshops, concerten, rondleidingen, optredens en je kunt natuurlijk genieten van lekker eten en drinken. 

De officiële opening van de Museumnacht 2013 is om 18:30 uur in het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Om deze drie musea na heropening opnieuw welkom te heten, is er een film te zien die de organisatie N8 heeft laten maken door twee jonge kunstenaars Emmanuel Adjei (1988) en Marleen Özgür (1984). De film heet Nachtlicht.

Daarna openen vijftig musea en culturele instellingen hun deuren. Vanaf 19.00 tot 02.00 uur bieden zij het publiek een programma van onder meer muziek, film, mode, dans en rondleidingen. Er zijn dit jaar tien routes langs musea uitgestippeld, om de keuze in het aanbod makkelijker te maken. Een van de routes is de Blikvanger en leidt je langs het Anne Frank Huis, Arti et Amicitiae, het Allard Pierson Museum en het stadsarchief.

Nachtmuziek
Voor het eerst dit jaar vindt het project Nachtmuziek plaats. Drie musea (de Hermitage, het Stedelijk Museum en het Amsterdam Museum) stelden afgelopen zomer hun collectie beschikbaar ter inspiratie voor jonge muzikanten. Zij kunnen nog tot 18 oktober hun muziek insturen voor de zogenaamde ‘open call’ van fotografiemuseum Foam. De winnaar speelt tijdens de Museumnacht.

Museumnacht Amsterdam – 2 november – 19.00-02.00 uur – tickets vanaf € 17,95

Unknown

Fotocredit: www.hollandscheschouwburg.nl

Share This