Natuurlijke verzorgingsproducten maak je zelf

Natuurlijke verzorgingsproducten maak je zelf

In allerlei verzorgingsproducten die we gebruiken, zijn chemische stofjes toegevoegd die helemaal niet zo goed zijn voor ons lichaam. Als je zeker wilt weten dat je smeersels puur natuur zijn, maak je ze toch zelf!

Scrub van citroen- en sinaasappelschil
Rasp de sinaasappelschil en de schil van de citroen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap in een kommetje met grof zeezout en wat olijfolie of kokosolie om het lekker smeerbaar te maken. Breng nu met schone handen wat van het mengsel aan op je huid en maak ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen over je gezicht. Scrub de gevoelige huid rond je ogen niet. De olie uit de citrusvruchten zijn heerlijk voor je huid en ruiken ook nog eens lekker.

Avocadomasker voor een droge huidavocado
Avocado’s zijn niet alleen heel gezond om te eten, ze zitten ook vol oliën die een gunstige werking hebben op een droge huid.
Neem een halve rijpe avocado en prak hem fijn. Roer er een eetlepel honing doorheen. Leg voordat je het mengsel aanbrengt een warme vochtige handdoek op je gezicht. Zo gaan je poriën open en kan het masker goed intrekken.
Breng het masker aan op je gezicht en laat het minimaal 20 minuten intrekken. Spoel je gezicht daarna af met lauw water. Je huid voelt nu heerlijk zacht.

Yoghurtmasker voor een onreine huid
Heb je last van puistjes en mee-eters? Probeer dan eens een yoghurtmasker. Yoghurt heeft namelijk een reinigende werking.
Meng een eetlepel yoghurt met een eetlepel honing. Als je een vette huid hebt, doe je er ook een paar druppels limoensap bij. Smeer dit mengsel op je gezicht. Houd de huid rond de ogen en de mond vrij en laat het circa tien minuten inwerken. Maak je huid schoon met een washandje en lauw water.

Ei-komkommermasker voor beschadigd haar
Last van gespleten haarpunten als gevolg van het verven van je haar? Probeer dit haarmasker dan eens.
Neem een kwart komkommer, een ei en een eetlepel olijfolie. Meng alles in de blender of keukenmachine tot een egaal papje. Verdeel dit rijkelijk over je haar en wikkel het in met aluminiumfolie. Laat ongeveer een halfuur intrekken en spoel je haar dan uit met lauwwarm water.

Fotocredits: purelime.nl

Share This