Nieuw: politieke dramaserie ‘De fractie’

Nieuw: politieke dramaserie ‘De fractie’

Vanaf maandag 12 januari kun je kijken naar de nieuwe politieke dramaserie ‘De fractie’. De serie gaat over het huidige politieke landschap; de actualiteiten worden in de weken dat de serie speelt, verweven in de serie.

De serie is gebaseerd op de werkelijkheid: het draait dus allemaal om het kabinet Rutte II. Alle politici en partijen zijn bekende namen uit Den Haag. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Joris Smit, Han Kerkhoffs en Sandra Mattie. Andere grote rollen worden gespeeld door Tijn Docter, Marie-Louise Stiens, Mads Wittermans en Mike Reus.

Achter de schermen
Het idee om deze serie te maken komt van oud-politica Femke Halsema en tv-producent Gijs van de Westelaken. Als ‘ervaringsdeskundige’ en co-producent is Halsema nauw betrokken bij de totstandkoming van de serie, waarin ‘fictie en actualiteit elkaar omhelzen’. Het leuke en bijzondere aan deze dramaproductie is dat  je op de hoogte blijft van wat er speelt in de politiek en je krijgt een (gedramatiseerd) kijkje achter de schermen.

De serie is geschreven door Charles den Tex, bekend van zijn boek en serie ‘De macht van meneer Miller’, Volkskrant-redacteur Toine Heijmans en economisch journalist Roel Janssen. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes, die de omstreden Van Gogh-film 2/11 – Het spel van de wolf maakte en Remy van Heugten (Valentino).

‘De fractie’ is vanaf maandag 12 januari om 21.15 uur te zien op NPO2.

 

Share This