Ook zo’n last van koude voeten?

Ook zo’n last van koude voeten?

Het seizoen van koude voeten komt er weer aan. Vooral vrouwen hebben snel last van koude handen en voeten. Het voelt oncomfortabel en soms is het zelfs pijnlijk. En je kunt nu eenmaal niet altijd je comfy schapenwollen boots aan.

Hoe komt het eigenlijk dat vrouwen vaak last hebben van koude voeten, meer dan mannen? Dat komt doordat wij meer vet, maar minder spiermassa hebben dan mannen. Spieren produceren warmte, zodat mannen het niet snel koud krijgen. Verder hebben wij een vetlaagje over ons hele lichaam. Je zou zeggen, dat houdt ons lekker warm, maar het zorgt ervoor dat als het extreem koud is de belangrijkste organen voldoende warmte krijgen. Het minste bloed gaat naar de uiteinden van het lichaam, met als gevolg koude handen en voeten.

Oestrogenen
Een andere oorzaak van koude voeten is het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Deze beïnvloedt je lichaamstemperatuur, waardoor deze tijdens de cyclus wisselt. Daarom hebben we het tijdens de menstruatie nog eens extra koud, want dan is onze temperatuur gemiddeld een graadje lager.

Bewegen
Het best is als je koude voeten hebt om een stukje te gaan lopen. Dan komt de doorbloeding weer op gang. Maar ja, dit kan niet altijd en overal. Gelukkig zijn er nu zooltjes ontwikkeld die je in je schoenen legt en waar een verwarmingselement in zit.

Digitsole
Op de maximale stand houdt de Digitsole je voeten ongeveer acht uur lang op 45 graden. Stel je hem lager in, dan   doet hij het uiteraard langer. Je bestuurt de inlegzool met een app, waar je ook informatie kunt checken die Digitsole verzamelt. Er zit ook een stappenteller in. Kun je ook nagaan of je wel genoeg lichaamsbeweging hebt gehad op een dag. Een nadeel is dat de zool slechts spatwaterdicht is en dus niet in de wasmachine mag. Beter om de temperatuur niet al te hoog te zetten.

De Digitsoles kosten ongeveer € 90,- (incl. verzendkosten). In januari worden ze waarschijnlijk geleverd.

Share This