Opstaan zonder ochtendhumeur

Opstaan zonder ochtendhumeur

Met je verkeerde been uit bed gestapt? Met deze tips begin je de dag met een opgewekt humeur.

loesjeBen je ‘s ochtends ook zo prikkelbaar en wil je dat er niemand aan je hoofd zeurt? Dan heb je vast en zeker last van een ochtendhumeur. Vervelend, maar je kunt er wat aan doen.

 

Slaap voldoende
De meeste mensen weten wel hoeveel slaap ze nodig hebben om uitgerust wakker te worden. Nederlanders slapen vrij veel in vergelijking tot andere Europeanen, namelijk gemiddeld acht uur per nacht. Blijkbaar hebben wij relatief veel slaap nodig. Gun je lichaam dan ook die rust en ga op tijd naar bed.

 

Maak je lichaam wakker
Je zet je lichaam ‘aan’ door ‘s ochtends meteen wat water te drinken. Je darmen worden wakker en gaan aan het werk. Ook bewegen helpt je lichaam wakker te worden en je een fris gevoel te geven. Doe wat wat stretchoefeningen of jog even op de plaats om de slaperige stijfheid kwijt te raken.

 

Muziekje aan
Zet tijdens het douchen, aankleden, opmaken en ontbijten een lekker cd’tje op. Leuke muziek of een humoristisch radioprogramma geeft je dag een goede start. Zing je humeur weg in de auto of luister naar muziek op je iPod onderweg naar je werk.

 

Eerder opstaan
Wat echt niet bevorderlijk is voor je humeur is te moeten haasten. Zet de wekker daarom iets eerder, zodat je rustig aan kunt doen en ook nog tijd hebt om jezelf een keer te verwennen met een gekookt eitje of een glas versgeperste jus.

 

Ontbijten
Ga de deur niet uit zonder ontbijt. Het geeft je lichaam de energie die je helpt de ochtend door te komen. Wissel de boterham eens af met yoghurt met muesli of een fruitsalade.

 

Spullen klaarleggen
Bedenk alvast wat je de volgende dag aan wilt trekken en leg het klaar. Hoef je daar in alle vroegte niet over na te denken. Pak ook vast de spullen in die je mee moet nemen naar je werk. Zo ben je op tijd klaar en kan er niets meer misgaan.

 

Vooruit plannen
Bedenk voordat je naar bed gaat wat de je de volgende dag moet doen en schrijf dit op. Hierdoor maak je duidelijk voor jezelf waarvoor je je bed uitkomt en kun je direct aan de slag als je er klaar voor bent; je geeft je dag een doel. Plan ook iets leuks voor jezelf: een etentje met vrienden, naar de film of doe jezelf een uurtje shoppen cadeau.

 

Eigen baas over je humeur
Wees er bewust van als je een ochtendhumeur te pakken hebt en vecht er tegen. Probeer jezelf vrolijk te voelen door gewoon even te glimlachen en je niet zo druk te maken. Je kunt er zelf voor kiezen hoe je hiermee omgaat. Jij bent de baas!

Share This