Praktisch: Kies voor schone tuinmeubels

Praktisch: Kies voor schone tuinmeubels

Meubels die tijdens een seizoen niet gebruikt worden, kunnen gestald worden. Is deze stallingsruimte niet aanwezig, gebruik dan beschermhoezen. Zijn de tuinstoelen in te klappen of stapelbaar? Ingeklapt worden de stoelen beter beschermd doordat er geen water op kan blijven liggen. Ook vraagt een ingeklapte tuinstoel minder ruimte. Maak ze vooraf goed schoon. Reinig de meubels met groene zeep en een zachte borstel. Gebruik liever geen allesreiniger en zeker geen chloor. Zorg ook dat de meubels droog binnen worden gezet of als ze onder zeil gaan.

Metaal

Metalen meubelen dienen uitsluitend schoon gemaakt te worden. Is er sprake van roestvorming dan zal deze verwijderd moeten worden. Kleine beschadigingen kunnen met een lakstift behandeld worden. Het is niet verkeerd om de stoelen in de was te zetten. Autowas is hiervoor een uitstekend middel.

Wicker

Schone tuinmeubels

Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie. De vezel vertoont gelijkenissen met rotan. Goede tuinmeubelen hebben een aluminium frame. Wicker wordt rond het frame gevlochten. Voordeel van wicker is dat het een lange levensduur heeft en licht van gewicht is. Het volstaat om deze meubels af te nemen met een doek of zachte borstel met een milde zeepoplossing. Spoel de meubelen goed af met water.

Hout

Hout heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hout kan verweren en wordt grijs. Ook kunnen er scheuren ontstaan. Maak in ieder geval de meubels goed schoon met bij voorkeur groene zeep. Na het drogen dienen de meubels ingevet te worden met tuinmeubelolie. Zijn de meubels verweerd dan kan met schuurpapier of schuurborstel de oorspronkelijke kleur teruggebracht worden. Vervolgens dient het meubel beschermd te worden met olie.

Kunststof

kunststof tuinmeubel - planetfem

Kunststof tuinmeubels worden steeds minder aangeschaft. Ook bij dit materiaal kan er een vervelende aanslag ontstaan. Meestal kan deze verwijderd worden met een kunststof reiniger. Gebruik geen schuurpapier of schuursponsjes. Ook een hoge drukreiniger is niet aan te bevelen.
De huidige tuinmeubelen zijn prijzig. Door regelmatig onderhoud blijven ze jaren intact. Zo kunt u vele seizoen buiten genieten.

Share This