Printen wat je hartje lief is: van t-shirts tot banners

Printen wat je hartje lief is: van t-shirts tot banners

Op het internet zijn er tegenwoordig tientallen website’s waar je alles kan laten printen wat je hartje lief is van t-shirts tot banners. Aan het begin van het internet kon je alleen nog maar je logo met je gegevens uploaden en dat dan op alles wat je wilde laten bedrukken. Maar naar maten de tijd vorderde kwamen er steeds meer optie’s op het internet.

Nu staan er een legio aan voorbeelden van van te voren ontworpen designs op je beeldscherm en kan je alles aanpassen naar hoe jij het zelf wilt.Hieronder leggen wij uit welke stappen je moet nemen om een visitekaartje te maken online.  Laten we beginnen met een visitekaartje met een eigen ontwerp. Daaronder leg ik ik uit hoe je een visitekaartjes kunt maken zonder eigen ontwerp.

Eigen ontwerp

 • Stap 1
  Kies je formaat. Dit kan verschillen van een simpel visitekaartje zoals bekend, rechthoekig met 2 zijdes, tot een klapkaartje.
 • Stap 2
  In deze stap kies je het materiaal waarvan je visitekaartje is gemaakt. Je kunt kiezen uit materialen zoals zilver metallic, houtvrij of een biotop
 • Stap 3
  Bij deze stap kan je een gewicht van je kaartje kiezen. Dit is belangrijk vooral als je een stevig kaartje wilt dan is het gewicht van de belangrijk. Maar zwaardere kaarten zijn iet voor alle materialen beschikbaar.
 • Stap 4
  Nu gaat het echter drukwerk beginnen. Je moet hier kiezen of je dubbelzijdige wilt bedrukken of niet. Maar ook of je kleur wilt op je visitekaartje.

 • Stap 5
  Hier gaan we nog steeds verder met het drukwerk van het kaartje. Het is belangrijk dat je hier goed oplet omdat dit heel afhankelijk is van wat je ontwerp is. Je kunt hier kiezen uit verschillende lagen die over het visitekaartje heen kunnen. 
  Bij enkelzijdig glanslaminaat werken ze een zijde van je product af met een glanzende laag. Afbeeldingen komen er beter uit en licht weerkaatst goed op het oppervlak. Maar bij een mat laminaat werken ze een zijden van je product af met een matte laag. Het weerkaatst minder waardoor tekst goed leesbaar is. Producten die afgewerkt zijn met een mat laminaat voelen ook erg zacht aan. Er is nog een laatste optie waarbij ze 70% van de oppervlakte met mat laminaat bedekken. Maar op de overige 30% doen ze spot UV-lak aanbrengen en dat voegt daar een contrasterend effect aan toe. Dit kun je op maximaal 30% van het oppervlak toepassen. Je kunt het om bijvoorbeeld tekst of een logo extra te laten opvallen.
 • Stap 6.
  De laatste stap van het kaartje vormgeven is heel simpel. Wil je rechte hoeken of ronden hoeken? Let hier overigens wel goed of je ontwerp dan wel nog wel goed is en dat het ontwerp ook past.
 • Stap 7.
  Hier kom je voor een belangrijke keuze te staan. Hoe laat je je kaartjes drukken? Full colour digitaal of full colour offset. Offset drukken is de meest voorkomende druktechniek. Bij deze vorm van drukken wordt het beeld via een drukvorm en een rubberdoek op het papier overgebracht. Doordat er gewerkt wordt met drukplaten, moeten er voor elk ontwerp een nieuwe drukplaat gemaakt worden. Offset drukken is de voordeligste druktechniek voor grotere oplagen. Bij full colour digitaal is zo dat het beeld direct op het visitekaartje wordt aangebracht. Deze techniek van drukken is een goedkopere manier maar dan wel bij kleine oplages. Full colour digitaal is een stuk goedkoper tot 500 kaartjes daarna kan je eigenlijk beter overstappen naar full colour offset.
 • Stap 8.
  De laatste stap voor het betalen. Bij deze stap kan je je ontwerp uploaden naar de website. Zorg dat je goed kijkt naar de afmetingen en weet zeker dat het klopt van je 06 nummer tot .nl of .com bij je website of e-mail adres.
 • Stap 9.
  We kunnen eindelijk gaan afrekenen na vele keuzes die allemaal gerand staan voor jou indruk als bedrijf of persoon kan je je bankpas door je reader heen halen. Let nog wel op! Het grote getal is 9 van de 10 keer exclusief BTW. zo voorkom je nog een verassing van 21%.
 • Stap 10
  Verzending is ook heel simpel hoe meer je betaalt hoe sneller ze er zijn.

Hoe het werkt als je een ontwerp laat maken door de website.

 

 • Stap 1.
  Kies of je een basic visitekaartje wilt of dat je nog extra luxe opties wilt. Hier eigenlijk de keuze of je een mat of een glanzend kaartje wilt glans is beter voor afbeeldingen en mat beter voor teksten.
 • Stap 2.
  Een heel makkelijke stap wil je een staand of liggeld kaartje.
 • Stap 3.
  Dit is dezelfde stap als stap 7 waar je al een eigen ontwerp hebt maar hier nog een keer uitgelegd als je dat over hebt geslagen. Het is wel heel belangrijk om dit goed te lezen want. Hoe laat je je kaartjes drukken full colour digitaal of full colour offset. Offset drukken is de meest voorkomende druktechniek. Bij deze vorm van drukken wordt het beeld via een drukvorm en een rubberdoek op het papier overgebracht. Doordat er gewerkt wordt met drukplaten, moeten er voor elk ontwerp een nieuwe drukplaat gemaakt worden. Offset drukken is de voordeligste druktechniek voor grotere oplagen. Bij full colour digitaal is zo dat het beeld direct op het visitekaartje wordt aangebracht.
    Deze techniek van drukken is een goedkopere manier maar dan wel bij kleine oplages. Full colour digitaal is een stuk goedkoper tot 500 kaartjes daarna kan je eigenlijk beter overstappen naar full colour offset.
 • Stap 4.
  Hier check je het bedrag hoeveel de visitekaartje je gaan kosten. Let nog wel op! Het grote getal is 9 van de 10 keer exclusief BTW. zo voorkom je nog een verassing van 21%.
 • Stap 5.
  We gaan naar de editor van de website. Hier kun je teksten afbeeldingen en vormen toevoegen om je visitekaartje helemaal naar je zin te maken. Afbeelding die op je laptop hebt staan kun je ook gebruiken door op uploaden te klikken.
 • Stap 6.
  De laatste stap is aangebroken het betalen. Ik zeg het hier nogmaals let op! Het grote getal is 9 van de 10 keer exclusief BTW. zo voorkom je nog een verassing van 21%

 

Dit was een stappen plan hoe je online een visitekaartje kunt maken. Hier nog een belangrijke laatste tip. Laat je niet verlijden door de lagen prijzen in het begin kijk op een paar sites als je alle opties hebt ingevuld wat het kost want omdat er zoveel opties zijn kunnen ze een heel goedkoop kaartje aanbieden. Maar dat kaartje is dan wel van aanzienlijk minder kwaliteit. Dus als je een visitekaartje van wat betere kwaliteit wilt kan je nog wel eens schrikken van de prijzen die ze uiteindelijk rekenen.

Share This