Rollende Keukens

Rollende Keukens

Een groot veld vol FoodTrucks die samen één groot restaurant vormen: dat is het weekend van de Rollende Keukens.

rollende keukensbordVan 9 t/m 12 mei is het zover: dan vult het terrein bij de Westergasfabriek in Amsterdam zich weer met de meest uiteenlopende mobiele kookkarren. Je vindt er tot keuken verbouwde bakbrommers, dubbeldekkers, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes. En dat zorgt voor die rommelige gezelligheid: ieder brengt zijn eigen menukaart, terrasje en sfeer mee.

 

 

My little pony-burgers

Wat je hier niet vindt is de standaard poffertjeskraam of haringkar van de markt, maar originele kraampjes met originele gerechten. Vorig jaar kon je hier bijvoorbeeld slowcooked spareribs krijgen en duurzaam gevangen kreeft die je at van biologisch afbreekbare bordjes. Maar ook ganzenkroketten en ‘my little pony-burgers’ bij ‘de Keuken het ongewenste dier’. Of eerlijke bietensoep van het seizoen bij voormalige brandweerauto ‘Buskruid’. En 100% biologische smoothies en sappen van de ‘Vitamini’, een tot smoothiebar omgebouwde Mini.

 

 

Mooie verhalen

Toegang tot het evenement is gratis. En de prijzen van de gerechtjes zelf zijn ook vriendelijk; je betaalt gewoon met contant geld. Verwacht geen semi-chique proevenement; hier vind je een lekker relaxed, zelfs hippieachtig sfeertje, zonder gedoe. En het leuke is dat je de koks gewoon vragen kunt stellen over hetgeen je net besteld hebt. Dat leidt vaak tot mooie verhalen over het product en de bereidingswijze.

 

 

Het weekend van de Rollende Keukens

Wanneer: 9 t/m 12 Mei
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Info: www.rollendekeukens.nl

 

rollend‘Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van rokende bbq-camper tot zingende keuken-
prinsessen…’

Share This