Room with a view

Room with a view

Slapen in de wolken en vanuit je bed genieten van een spetterend uitzicht op een wereldstad. Wie droomt daar niet van? 

De Eiffeltoren in Parijs bezorgt jaarlijks miljoenen mensen een spectaculair uitzicht. In New York kun je daarvoor terecht bij het Empire State Building en het Rockefeller Center. Gebouwen van duizelingwekkende hoogte geven een unieke ervaring. Dit is de top tien van de hoogste hotels ter wereld.

1 Shanghai – Park Hyatt Shanghai (492m)
2 Hongkong – Ritz Carlton Hongkong (484m)
3 Dubai – JW Marriott Marquis Hotel (355m)
4 Bangkok – Baiyoke Sky Hotel (304m)
5 Macau – Grand Lisboa (261m)
6 Jakarta – Hotel Ciputra (257m)
7 Nagoya – Nagoya Marriott Associa Hotel (226m)
8 Singapore – Swissôtel The Stamford (226m)
9 Detroit – GM Renaissance Center (221m)
10 Atlanta – Westin Peachtree Plaza (220m)

Het hoogste hotel ter wereld, Park Hyatt Shanghaiis gevestigd op de 79ste tot de 93ste verdieping van het Shanghai World Financial Centre. Dit gebouw is 492 meter hoog. Het uitzicht vanuit het Ritz Carlton hotel in Hongkong, in het Kowloon International Commerce Center (484 meter), is al net zo indrukwekkend.

5399338_51_bAls het gaat om extreme bouwwerken is Dubai de stad van de onbegrensde mogelijkheden. Behalve het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa met ruim 800 hoogtemeters, herbergt Dubai sinds dit jaar ook een van de hoogste hotels ter wereld: het JW Marriott Marquis Dubai (355 meter). Dit immense hotel bestaat uit twee torens, met elk 72 verdiepingen.

Voor een ‘room with a view’ kun je ook terecht in Bangkok. Het Baiyoke Sky Hotel in de Thaise hoofdstad is gelegen op etage 22 tot 74 van de Baiyoke Tower II (304 meter). Het veel bezochte observatiedek van de toren, enkele verdiepingen hoger, biedt een uitgestrekt uitzicht op Bangkok, tot aan de Golf van Thailand.

Andere hotels die zich tot de hoogste ter wereld mogen rekenen zijn Hotel Ciputra in Jakarta (257 meter), het Japanse Nagoya Marriott Associa Hotel in Nagoya en het Swissôtel The Stamford in Singapore (beide 226 meter). Ook in de VS zijn enkele torenhoge hotels gebouwd, waaronder het GM Renaissance Center in Detroit (221 meter) en het Westin Peachtree Plaza in Atlanta (220 meter).

Bron: Hotels.com

 

Share This