Ruimtebesparende ideeën voor je vakantie!

Ruimtebesparende ideeën voor je vakantie!

Een vakantie is leuk, je hebt eindelijk een periode van rust en je kunt alles van je afzetten, toch? Het begin van de vakantie kan echter wel een uitdaging zijn: hoe zorg je dat je alle spullen meekrijgt in de auto?

slim inpakken voor je vakantieNeem alleen noodzakelijke spullen mee

Wanneer je op vakantie gaat met de auto kan het al snel verleidelijk zijn om veel van je huisraad mee te nemen. Toch zijn er veel spullen eigenlijk niet echt nodig. Je kunt veel drinken en etenswaren natuurlijk ook bij de bestemming kopen.

Neem alleen wat voor onderweg mee zodat je wel altijd voorzien bent van voedsel in geval van pech. Wees verder kritisch en pak alleen de belangrijkste zaken zoals kleding en verzorging in.

Deel je spullen handig in

Koffers, tassen en zakken hebben allemaal een ander formaat waardoor ze nooit altijd praktisch in een auto passen. Zorg er voor dat je systematisch de spullen in de auto past en kijk wat het beste past. Hou er van tevoren rekening mee dat plastic/kunststof bakken niet flexibel zijn zoals een tas en je dus ook niet ergens even tussen kunt stoppen.

Gebruik een handige dakdrager gebruik een dakdrager

Bij een groter gezin is de kans aanwezig dat je zoveel spullen moet meenemen dat niet alles meer in de auto gaat passen. Een aanhangwagen kan dan een goede oplossing zijn, echter mag je hier maar een bepaalde snelheid mee rijden.

Een meer praktische oplossing kan dan een dakdrager zijn: je slaat de extra spullen op in een bak en hebt er veel minder omkijken naar. Thule dakdragers zijn degelijk en duurzaam waardoor je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.

Houd ruimte over voor aankopen

Misschien heb je geen plannen om spullen te kopen in het buitenland, maar wat als je toch leuke, grotere souvenirs wilt meenemen naar huis? Dan is er geen plek meer in de auto en dat zou zonde zijn. Zorg dat je een kleine buffer overhoudt voor extra’s.

Share This