Samen vieren

Samen vieren

Vier Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd; samen met buren, vrienden en stadsgenoten.

buitenIn restaurants, parken, huiskamers en straten, op pleinen en podia: op ruim tweehonderd locaties in Amsterdam wordt Bevrijdingsdag met de Vrijheidsmaaltijd gevierd. Maar dat kun je natuurlijk ook in je eigen dorp of stad organiseren.

 

 

 

 

Wat is de Vrijheidsmaaltijd?
De Vrijheidsmaaltijd is samen eten op Bevrijdingsdag, de dag dat we onze vrijheid vieren. Op 5 mei doen we graag wat meer moeite om elkaar te leren kennen en te vieren dat we samenleven in een open, vrij en tolerant land. Een Vrijheidsmaaltijd kun je overal organiseren: op een plein, in een park, in een straat of op het strand.

 

Gastheer/vrouw
Elke Vrijheidsmaaltijd heeft een gastheer of -vrouw. Dat kan zijn een restaurant, een podium, een buurtvereniging, een school of een straat. Elke gastheer/vrouw bepaalt zelf of zijn maaltijd openstaat voor iedereen, of dat hij een specifieke groep mensen wil uitnodigen. Je kunt het zo klein of groot maken als je zelf wilt.

 

Begin van een nieuwe traditie?
Dit moet een feest worden om samen van te smullen. Vier het zoals jij dat wilt; dat kan overal en met iedereen. Want het is jouw vrijheid. Doe mee en sta aan de wieg van een nieuwe traditie!

 

Meer informatie en inspiratie vind je hier.

Share This