Skien in Duitsland

Skien in Duitsland

Wist je dat je in Duitsland heel goed op skivakantie kunt? En je hoeft niet zo ver te rijden.

skienVeel Nederlanders boeken een last minute wintersportvakantie dichtbij huis. En waarom ook niet? In Duitsland liggen een aantal schitterende skigebieden.

 

Slechts 2 uur rijden
Het Sauerland is wel het bekendste gebied rond de plaatsen Winterberg en Willingen. Hier komen de meeste Nederlanders om van de sneeuw te genieten. Het is alleen niet altijd sneeuwzeker en in de weekenden kan het erg druk zijn. Daarentegen kun je op het laatste moment besluiten in de auto te stappen; vanuit het oosten van ons land ben je er in amper twee uur rijden.

 

Relatief goedkoop
Iets verder rijden, maar nog steeds goed te doen, zijn de skigebieden in Het Zwarte Woud, het Beierse Woud en de Harz. Het zijn relatief goedkope bestemmingen met veel mogelijkheden ook voor langlaufers en wandelaars. Het Zwarte Woud is een goed te overzien skigebieden met 14 liften en 16 afdalingen, veelal door bosrijkgebied. Je zit immers in het woud!

De pistes in het Beierse Woud zijn breed en goed geprepareerd. Er is een prachtig funpark voor freestylers, speciale opvang voor kinderen en een brede blauwe piste voor de skischolen. Geschikte bestemming voor families en beginners.

In de Harz liggen drie kleine skigebieden die onder Nederlanders nog niet zo bekend zijn. Het zijn gemoedelijke en rustige gebieden met moeilijke en makkelijkere afdalingen. Sneeuwzeker in de maanden december t/m februari.

 

Skien tot half mei
De sneeuwzekere skigebieden met uitgebreide pistes en bijbehorende voorzieningen liggen wat verder weg in de Alpen van Duitsland. Denk onder meer aan Berchtesgaden, Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf. Garmisch-Partenkirchen is wel het bekendste dorp in de Alpen, dat ligt aan de voet van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Een dorp met internationale flair en uitstekende voorzieningen. Daaromheen liggen vier skigebieden, waaronder een gletschergebied waar je tot half mei uitstekend kunt skien.

 

Kijk voor meer informatie over skien in Duitsland op:
www.wintersporters.nl
www.skiing.nl
www.duitslandwinter.nl

Share This