Slow fashion

Slow fashion

Waar gaat dat heen met de kledingproductie? Het moet verantwoord, groen, duurzaam en ethisch. Kom op 7 november naar Het Nutshuis in Den Haag en ontdek hoe het verder moet.

Even geleden was het wereldnieuws: sweatshops in Bangladesh bleken levensgevaarlijk voor de textielarbeiders. Grote modeketens konden niet snel genoeg afstand nemen van de malafide praktijken van textielfabriekeigenaren. Feit is dat veel van onze goedkope kleding daar wel wordt gemaakt. Consumenten, modeketens en ontwerpers zijn er zich steeds meer van bewust dat dit anders moet. Maar de vraag is hoe? Met innovatieve textiel, lokale productie en consuminderen? Niki Jansen, Lynsey Dubbeld en Ellen Sillekens gaan hierover in gesprek. 

Het wordt een avond vol interviews, catwalkshows, jonge ontwerpers, mode experts, talkshow en film over jonge ontwerpers, intelligent textiel en het ethisch bewustzijn van de consument en het modevak.

Catwalkshows
Vier ontwerpers tonen in een fantastische catwalkshow hun ontwerpen. Van DIY kragen en futuristische meegroeipakken tot hypernatuurlijke materialen en high fashion.  De eerste show is om 20.00 uur en de tweede om 22.30 uur.

Speeddates
Jonge ontwerpers krijgen de unieke kans om in vijf speeddates van 10 minuten met vijf experts op het gebied van (verantwoorde) mode samen met jou je portfolio door te nemen en ze beantwoorden al je vragen. Geef je snel op, er is plaats voor zes deelnemers. Stuur een mailtje naar Zweers@nutshuis.nl.

h9w3_NHnovdecslowfashionWEB_1Tot en met 6 november is het mogelijk om via Het Nutshuis een kaartje in de voorverkoop te reserveren. Op de avond zelf betaal je € 7,50 (met bevestiging van de reservering). Op de dag zelf kost een kaartje € 10,- (zonder reservering) te koop bij de kassa van Het Nutshuis.

 

Fotocredits: www.saybrookproductions.com

Share This