Spannend 3e seizoen van The Bridge

Spannend 3e seizoen van The Bridge

Heb je ook zo genoten van de eerste twee seizoenen van de Scandinavische topserie The Bridge? Dan is er goed nieuws! Film1 gaat het derde seizoen vanaf zondag 27 september uitzenden, gelijktijdig met de Scandinavische première.

In het eerste seizoen van The Bridge draaide het vooral om de samenwerking tussen de Zweedse en Deense politie, wanneer een lijk wordt gevonden precies op het midden van de Øresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Seizoen twee begon met de ontdekking van vijf vastgeketende jongeren aan boord van een vrachtschip, dat op diezelfde brug botste.

Saga zonder Martin
De relatie tussen de in zichzelf gekeerde Zweedse Saga Norén (Sofia Helin) en de joviale Martin Rohde (Kim Bodnia) uit Denemarken vormde het hart van de eerste twee seizoenen. Een derde seizoen van The Bridge was voor Bodnia echter te veel. Helin: ‘Toen we aan The bridge begonnen, was ons uitgangspunt: in deze serie is alles mogelijk. Als je een stap verder wilt gaan met je personages, moet je soms pijnlijke beslissingen nemen. Je kunt niet steeds hetzelfde blijven doen. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek en zet Saga op een moment in haar leven dat ze er echt alleen voor staat. Zonder Martin. Ik kan je vertellen: ze gaat het echt heel moeilijk krijgen.’
De nieuwe afleveringen zullen dus vooral om Saga draaien. Ze zal met een nieuw team van politieagenten moeten leiden wanneer een Deense intellectueel wordt vermoord in Malmö.

27 september
Het derde seizoen wordt vanaf 27 september uitgezonden. De afleveringen worden uitgezonden op BBC4 en in Nederland op Film1. Zoals je hieronder in de trailer kunt zien, belooft het weer een spannend seizoen te worden. Wie nog wat in te halen heeft, kan het volledige eerste seizoen op Netflix bekijken.

Fotocredits: filmlance.se

Share This