Sporten doe je toch gewoon lekker thuis!

Sporten doe je toch gewoon lekker thuis!

Om te sporten hoef je de deur helemaal niet uit. Zeker nu de herfst zijn intrede doet, wordt het steeds minder aantrekkelijk om je warme huis te verlaten. Thuis sporten dan maar, scheelt in je portemonnee ook! YouTube maakt het je makkelijk met honderden filmpjes met oefeningen.

  • YouTube: yoga, fitness, pilates, zumba, tae-bo, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een filmpje te vinden op YouTube, waarmee je je workout gewoon lekker thuis kunt doen. Het enige wat je nodig hebt om deze sporten thuis te doen, is een matje en internet. Heerlijk om zelf een moment te bepalen waarop jij je oefeningen doet, maar om de regelmaat erin te houden, is het slim om voor jezelf een vaste dag en tijdstip te prikken. Als je voor een sportschool betaalt, heb je een stok achter de deur, maar sport je thuis dan heb je die stok niet. Maak dus afspraken met jezelf, bijvoorbeeld een fitness schema voor thuis!

 

  • Huishoudworkout: zonder dat je er erg in hebt, doe je tijdens de huishoudelijke klusjes ook al een heleboel aan sport. Opruimen, stofzuigen, ramen zemen, dweilen en afstoffen zijn behoorlijk sportieve activiteiten. Wist je dat je met het huis stofzuigen 375 kcal verbrandt, met ramen wassen 200 kcal en met bedden opmaken, afwassen en koken 75 kcal? En als je er dan ook nog eens een lekker muziekje bij opzet, wordt de huishoudworkout nog leuk ook!

 

  • Traplopen: hoewel je je er niet bewust van bent, loop je die trap in huis per dag meerdere keren op en af. Traplopen is een perfecte cardio-oefening. Loop hem maar eens twintig keer achter elkaar op en af. Voel je je hart tekeer gaan en worden je benen al moe? Nee? Doe het dan nog een keer in een wat hoger tempo, maar wel voorzichtig!

 

  • Gezond eten: niet alleen sporten is goed voor je lijf, het gaat samen met gezonde voeding. Inspiratie nodig voor makkelijke en gezonde recepten? Kijk op recepten.planetfem.com.

Foto: ilovefitnessnews.nl

Share This