Statisch haar als het vriest

Statisch haar als het vriest

Wordt jouw haar ook zo statisch als het buiten vriest? Dat komt doordat het buiten koud is en binnen de verwarming brandt. De droge lucht maakt je haar slap, statisch en droog. Gelukkig kun je daar wat aan doen.

Vooral als je je haar regelmatig verft en stylt wordt je haar poreus en heeft het in de winter extra te verduren. Vooral de uiteinden kunnen droog en breekbaar worden. Als dit zo is, kun je het best even de dode punten af laten knippen. Na een kappersbeurt ziet je haar er meestal direct beter uit. Zelf kun je droog haar voorkomen door een zachte shampoo te gebruiken, liefst zo natuurlijk mogelijk. En was het zo min mogelijk. Door al dat wassen en stylen droogt je haar en je hoofdhuid namelijk extra uit.

Statisch haar
Veel mensen hebben in de winter last van statisch haar. Dat kun je verhelpen door een (natuurlijke) shampoo te kiezen met anti-statische werking. Ook een conditioner kan helpen. Daar wordt je haar vaak wat zwaarder door. Of een haarspray helpt meestal ook wel. Dat geeft je haar extra volume en houdt het in model.

Muts
Het is goed om buiten in de vrieskou een muts te dragen. Dat beschermt je haar. Aan de andere kant komt je haar er meestal niet zo fraai onder vandaan. Je kunt prima een muts dragen van wol of acryl, zolang die vanbinnen gevoerd is met katoen, dat helpt tegen statisch haar. En producten die je haar extra volume geven. Even opschudden en het zit weer goed.

Nog een paar tips:

  • Was je haar met lauwwarm water; zeker niet te warm, dat droogt het uit.
  • Föhn je haar op de koude stand en gebruik geen krul- of stijltang.
  • Was je haar eens met een droogshampoo; door het wassen met water en gewone shampoo droogt het eerder uit.
  • Gebruik een goed conditioner en een natuurlijke shampoo.
  • Verwen je haar wekelijks met een masker.

 

Share This