Steeds meer vrouwen kijken sport – en dit zijn de redenen

Steeds meer vrouwen kijken sport – en dit zijn de redenen

 

Sport is al lang niet meer alleen voor mannen. Steeds meer vrouwen kijken naar sport. Met de Olympische Spelen in Rio in aantocht, zijn dit de inspirerende vrouwen waar je op moet letten deze zomer.

De helft van de vrouwelijke bevolking in 24 grote landen in Amerika, Europa en Azië kijkt naar sport. Dat blijkt uit onderzoek van het marketingbureau Repucom. Bij mannen is dat percentage iets hoger: 69 procent. Maar het gat tussen vrouwen en mannen is de laatste jaren steeds kleiner geworden. Dat vrouwen meer naar sport kijken, komt onder andere door meer sportbeoefening op school. Zelf aan sport doen voedt de interesse.

Leeuwinnen

Sporten die op veel aandacht van vrouwen kunnen rekenen zijn tennis en basketbal. Daarnaast wordt voetbal steeds populairder. Het vrouwenvoetbal groeit de laatste jaren enorm. Je kunt je kennis testen en hier op voetbal gokken om een mooi zakcentje te verdienen aan de tijd waarin je sport volgt. Steeds meer jonge meiden gaan zelf voetballen door de populariteit van het nationale vrouwenelftal: de Oranje Leeuwinnen.

Naast dat zelf aan sport doen de interesse aanwakkert, helpen ook de rolmodellen aan meer aandacht voor de sport, blijkt uit het onderzoek. Tennissterren als Maria Sharapova en Serena Williams zijn beroemd over de hele wereld en trekken volle stadions. Maar Nederland heeft ook zijn eigen inspirerende sportvrouwen. Deze Dutchies zijn de dames waar je deze zomer, op de Olympische Spelen in Rio, extra op moet letten.

 

Dafne_Schippers_ - planetfem.comDafne Schippers

De 23-jarige atlete uit Utrecht blijft verrassen. Dafne veroverde afgelopen zomer op het WK in Peking goud op de 200 meter sprint en zilver op de 100 meter. In 2014 pakte ze al de titels op het EK op de beide afstanden (100 en 200 meter).

Ze is de eerste Nederlandse die de 100 meter in minder dan elf seconden heeft gelopen. Vol spanning wacht Nederland af wat de Nederlandse sportvrouw van 2015 gaat doen op de Spelen deze zomer. Welke kleur wordt die medaille?

 

Naomi van As Naomi van As - planetfem.com

Met gouden medailles op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 wil Naomi van As deze zomer voor de triple gaan. De 32-jarige hockeyster debuteerde in 2003 voor Oranje en heeft met de Nederlandse ploeg vele successen geboekt.

Naomi werd in 2009 gekroond tot beste hockeyster van de wereld. Na Rio zwaait de vriendin van schaatser Sven Kramer af als international. Kan ze een derde gouden medaille om haar nek hangen?

 

Sifan_Hassan_ - planetfem.comSifan Hassan

Deze hardloopster heeft alles gezet op haar droom: een medaille in Rio. Sifan kwam op vijftienjarige leeftijd uit Ethiopië terecht in Nederland. Sinds 2013 rent ze voor Oranje.

Dit jaar veroverde ze goud op de 1500 meter op de WK indoor. Het was haar eerste wereldtitel nadat ze eerder al Europese titels won. Sifan wil in Brazilië een gouden plak gaan veroveren.

 

 

Estavana Polman Estevana Polman - planetfem.com

Met handbal heeft Nederland een nieuwe sport om verslingerd aan te raken. Estavana Polman pakte met de vrouwen zilver op het WK. Daarnaast wisten de handbalsters zich te plaatsen voor Rio. De gretige Nederlandse heeft eerder al gezegd dat ze de beste handbalster van de wereld wil worden. Al kan Estavana het nog nauwelijks geloven dat ze naar Rio mogen, ze gaat voor niets minder dan een gouden medaille.

Nadat de mannen zich niet wisten te plaatsen voor het EK voetbal, gaan deze dames onze sportzomer kleuren. Gelukkig zijn inspirerende vrouwen in de sport niet alleen maar te vinden in het sportjournaal of op de sportpagina’s van de kranten. Ook op Instagram vind je tal van accounts van dames die op een super goede manier bezig zijn met sport. Misschien kom jij dan nog wel in zo’n lijstje voor de Spelen van 2018 of 2020 …

 

 

Fotocredits
–    Dafne Schippers bij de EK: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dafne_Schippers_Zurich_2014.jpg
–    Naomi van As: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Naomi_van_As.jpg
–    Sifan Hassan: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sifan_Hassan_Prague_2015.jpg

Share This