Stress bij kinderen verminderen met bijles

Stress bij kinderen verminderen met bijles

De mensen die denken dat alleen volwassenen gestrest kunnen zijn, hebben het niet bij het rechte eind. Het is namelijk zo dat kinderen ook ontzettend veel last van stress kunnen hebben. Sterker nog, de afgelopen jaren lijkt het erop dat steeds meer kinderen last hebben van stressklachten.

Dit kan zich bij kinderen bijvoorbeeld uiten in het moeite hebben met slapen, maar ze kunnen ook depressief worden. Een van de oorzaken voor deze stress is prestatiedruk. In dit artikel laat ik je zien waar deze stress vandaan komt en op wat voor manier bijles kan helpen bij het verminderen van de stress. 

Stress onder kinderen – veel prestatiedruk

Zoals je wel aan de term prestatiedruk kunt zien, is dit stress die ontstaat doordat het kind altijd goed moet presteren. Dit is vooral op de middelbare school vaak van toepassing, al zijn er ook kinderen die al last krijgen van prestatiedruk, terwijl ze nog op de basisschool zitten. Jamie Schuller, oprichter van Bijles Aan Huis, vertelt in zijn blogs dat met name voor de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde veel stress wordt ervaren. Hierdoor ziet hij een toenemende golf van aanmeldingen voor met name bijles Nederlands bij Bijles Aan Huis. Deze druk komt voornamelijk door alle toetsen die het kind moet maken. Als een leerling een slecht cijfer krijgt, voelt het alsof hij/zij heeft gefaald in zijn of haar leven. Het klinkt dramatisch, maar dit is wel hoe de meeste kinderen een slecht cijfer ervaren. Het kan ervoor zorgen dat ze bang worden om naar school te gaan of dat ze helemaal willen stoppen met leren. Door deze prestatiedruk kunnen ze het heel moeilijk krijgen op school.

Stress verhelpen met bijles

Heeft jouw kind last van stress op school, dan zal je hier waarschijnlijk verandering in willen brengen. Een van de manieren waarop je stress door prestatiedruk kunt verminderen, is door je kind naar bijles te studeren. De reden hiervoor is dat de bijles het kind in de gelegenheid stelt om zonder stress te leren. Een bijlesleerling hoeft zich geen zorgen te maken over het stellen van vragen. Er is niemand die hem of haar hiervoor raar aankijkt. De docenten van Bijles Aan Huis zetten persoonlijke aandacht altijd centraal bij het geven van de bijlessen.

Op deze manier hoopt de docent van Bijles Aan Huis jouw kind in te laten zien dat het niet eng is om te leren of om fouten te maken. Door op deze manier les te krijgen zal je kind het veel minder lastig vinden om thuis aan de slag te gaan met de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Hoewel toetsen altijd verplicht zullen blijven, zal je met bijles van Bijles Aan Huis ervoor kunnen zorgen dat je kind tenminste wel op de juiste manier leert. 

Kies voor bijles van Bijles Aan Huis 

Kan jouw zoon of dochter wel wat ondersteuning gebruiken bij bepaalde vakken op school, dan is het een goed idee om eens een kijkje te nemen op de website van Bijles Aan Huis. Wij gaan samen met jouw kind aan de slag om de lastige vakken aan te pakken. Door deze extra ondersteuning zal jouw zoon of dochter zich veel meer gehoord voelen, wat vervolgens zal zorgen voor hogere cijfers. Door samen de oefeningen stapsgewijs door te nemen, en de stof nog eens extra duidelijk uit te leggen, zal jouw kind zonder stress kunnen leren. Dat is dé manier om stress door de prestatiedruk te verhelpen!

Share This