Temperamentvol kind: hoe ga je daarmee om?

Temperamentvol kind: hoe ga je daarmee om?

Lijkt jouw kind opvliegender dan andere kinderen? Is hij koppig en kan hij van ‘kleine dingen’ totaal van slag raken? Dan heb je misschien wel een temperamentvol kind. Een temperamentvol kind is gevoelig en intens en heeft een heel sterke eigen wil. Het goede nieuws: als je een temperamentvol kind goed begeleidt en ondersteunt, zullen deze eigenschappen juist in zijn voordeel gaan werken.

Sommige kinderen zijn moeilijker op te voeden dan andere: vaak komt dit door hun temperament. Ze hebben meer regelmaat, structuur, overleg en voorbereiding op veranderingen nodig. Als je daar geen rekening mee houdt, zijn driftbuien en koppig gedrag het gevolg.

Handige tips
Opvoedkundige Eva Bronsveld biedt in het boek Temperamentvolle kinderen handvatten voor het opvoeden van deze kinderen. Dat haar tips ook goed werken bij alle andere kinderen, is mooi meegenomen. Het boek staat vol met handreikingen voor ouders om hun kind te helpen opgroeien tot krachtige en empathische volwassenen. Ook geeft Bronsveld trainingen en lezingen aan ouders en professionals die met kinderen werken. Ze heeft zelf 3 kinderen, waarvan 2 temperamentvol.

temperamentvolle kinderenTemperamentvolle kinderen
Auteur: Eva Bronsveld
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789021557298
Verschijnt: 23 september 2014

 

Share This