Terug in balans met Mesologie

Terug in balans met Mesologie

Rillerig, moe en niet lekker in je vel? Hoofdpijn, last van je gewrichten, darmen, of meerdere klachten tegelijk? De donkere dagen komen eraan en vaak worden dit soort klachten afgedaan als een herfst- of winterdip. Een mesoloog zoekt uit wat er aan de hand is en begint bij het herstellen van de balans in de lichaamsfuncties.

Het doel van Mesologie is het opsporen en tegengaan van chronische, vaak onverklaarbare klachten, door te kijken naar verstoringen in het lichaam. Voor deze geneeswijze wordt de reguliere, westerse medische kennis gecombineerd met kennis uit traditionele geneeswijzen, zoals de Ayurveda, Homeopathie en Traditionele Chinese Geneeskunde.

Gezondheidsplan
Voorbeelden van onderzoeksmethoden die mesologen toepassen zijn pols- en tongonderzoek volgens de traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda, Electro Fysiologische Diagnostiek (het meten van 80 tot 100 acupunctuurpunten op voornamelijk handen en voeten) en het in kaart brengen van het voedingspatroon, de vitaminen-, mineralen- en enzymniveaus en de hormoonhuishouding. Deze methoden brengen de oorzaken van de klacht(en) aan het licht, waarna de mesoloog een persoonlijk en effectief gezondheidsplan opstelt. Hierin staat een advies over leefstijl, voeding en het gebruik van natuurlijke middelen, zoals die uit de Orthomoleculaire Geneeskunde (vitaminen, mineralen en enzymen), de Fytotherapie (kruidengeneeskunde) en de Homeopathie. Als het nodig is, verwijst de mesoloog je door naar andere therapeuten of naar de huisarts.

Voor wie?
Jong en oud kunnen bij een mesoloog terecht. Mesologie kan bij bijna alle klachten helpen, zolang deze niet accuut zijn. De meest voorkomende klachten waarmee mensen naar een mesoloog gaan, zijn maag- en buikklachten, vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn, hormonale klachten, allergieën, eczeem, depressies, gewrichtsklachten en stressgerelateerde klachten, zoals een burn-out. Uit onderzoek onder zo’n 80 praktijken voor Mesologie blijkt dat 93 procent van de ondervraagde patiënten tevreden tot zeer tevreden is met het resultaat van de behandeling.

Kijk voor meer informatie op mesologie.nl

Fotocredits: fitsociety.nl

Share This