Test: wat voor soort oudere word jij?

Test: wat voor soort oudere word jij?

Word jij een Benidorm­bejaarde of een geraniumoudere? En ben je goed onderweg naar je ideale oude dag, of moet je nu andere keuzes gaan maken? Om dat uit te vinden, lanceert Doen & Later een zelftest die je tot 1 juli kunt doen.

Nederlanders regelen meer zelf voor hun oude dag. Toch maakt ruim de helft van de mensen tussen de 35 en 55 jaar zich wel eens zorgen of zijn of haar oude dag wel goed geregeld is. En daarvan komt slechts één op de tien mensen in actie. De campagne Doen & Later wil mensen bewuster maken van de effecten van keuzes die je nu maakt, later kunnen hebben. Want die bepalen wat voor soort oudere jij wordt.

Keuzes maken
Die keuzes zijn vaak niet eenvoudig. Vragen over gezondheid, wonen en pensioen hangen nauw met elkaar samen. Ga je extra sparen om later zorg te kunnen betalen, of koop je een huis in de buurt van je kinderen met het oog op de toekomst? Om een goede oude dag te hebben is het verstandig om naar pensioen je woning én je gezondheid te kijken.

Test
Doe daarom op doenenlater een test. Campagneleider Jasper Klapwijk: “Binnen een minuut krijg je inzicht in welk type oudere jij graag wilt worden. Met tien aanvullende vragen kom je erachter of je goed op weg bent. Als je bijvoorbeeld na je pensionering wilt leven als god in Frankrijk, dan is het verstandig om nu al te beginnen met sparen. Maar ook als je andere ambities hebt, kunnen de keuzes die je nu maakt grote invloed op je situatie later hebben. Je kunt vandaag al beginnen met de voorbereidingen voor je oude dag. Bijvoorbeeld bij de keuze voor een nieuwe woning, een gezamenlijke pensioenvoorziening als je gaat samenwonen, of werken aan je gezondheid. Dat is niet alleen verstandig, maar ook leuk om te doen.”

Doen & Later
Op de website en de Facebookpagina van Doen & Later gaat Nederland in gesprek over wonen, zorg en pensioen. Op de site is ook een serie mini­documentaires van Eddy Terstall te zien over Nederlanders die op inspirerende manieren bezig zijn met hun toekomst; tips van de hoofdpersonen komen ook langs op de Facebookpagina.

Fotocredits: ouderenjournaal.nl

Share This