Threading: wenkbrauwen epileren met een touwtje

Threading: wenkbrauwen epileren met een touwtje

Doe jij al aan threading? De eeuwenoude epileertechniek uit Oosterse culturen is tegenwoordig ook in Westerse beautysalons niet meer weg te denken.

Het is zo simpel als maar zijn kan; door middel van een katoenen draadje worden haartjes razendsnel uit de huid getrokken. Zo snel, dat voor je er iets van voelt, het al klaar is. Heb je een lage pijngrens? Threading is hooguit wat gevoelig maar doet geen pijn.

Met threading worden de haartjes in een rijtje één voor één met wortel uit de huid verwijderd. De haartjes breken dus niet af. Hierdoor blijven ze lekker lang weg, wel zo’n zes weken. Net iets langer als bij waxen dus.

Strak en vrouwelijk

Nog een voordeel ten op zichte van het waxen van je wenkbrauwen: de techniek is perfect geschikt voor een gevoelige huid; er komen verder geen producten aan te pas die een allergische reactie kunnen uitlokken. Verder werkt threading heel nauwkeurig zodat je precies de vorm krijgt die jij wilt, altijd strak en vrouwelijk!

Threading wordt vooral toegepast als epileertechniek voor het gezicht. Ook haartjes bij de bovenlip of op de wang worden op deze manier makkelijk en langdurig verwijderd.

Threading vindt zijn oorsprong in de Perzische cultuur. In landen als Iran, Pakistan, Egypte maar ook India groeien vrouwen op met deze manier van epileren. In Nederland wordt de methode al jarenlang door Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse vrouwen gebruikt. Tegenwoordig staat de ontharingstechniek ook steevast op de behandelingenlijst van hippe beauty- en waxsalons in de grote steden.

Bekijk het aanbod van je schoonheidssalon; de meeste salons doen tegenwoordig aan threading. In ieder geval de grotere salons van naam en faam maar check ook zeker de kleinere salon op de hoek van de straat. Een threading-behandeling is ook een leuk verwencadeau voor een vriendin, moeder of zus!

Prijzen variëren van 7,50 euro tot 20 euro, afhankelijk van de salon die je kiest.

 

 

Share This