Tijd om te scheren!

Tijd om te scheren!

Je bikinilijn scheren is niet bepaald een pretje, maar met deze tips moet het lukken!

bikinilijnDe zon staat stralend aan de hemel en voor je het weet is het weer bikinitijd. Naast dat we ons flink druk maken over die extra winterpondjes die er dringend weer af moeten voor we ons op het strand laten zien, wordt het ook tijd om extra aandacht te besteden aan de bikinilijn. Want zeg nou eerlijk, ben jij op dat gebied ook niet een beetje lui in de winter? Je bikinilijn scheren is echter niet bepaald een pretje. Maar met deze tips moet het absoluut lukken!

 

1. Verwissel zo vaak als maar mogelijk het mesje. Deze moet echt scherp zijn. Een bot mes geeft geen glad resultaat en je zult er zeker uitslag door krijgen.

2. Als je het gebied down there echt te lang hebt verwaarloosd, trim of knip dan eerst de haartjes kort voordat je gaat scheren.

3. Zeep het gebied flink in met een goede kwaliteit scheergel (liever geen scheerschuim en ook geen gewone zeep).

4. Laat de scheergel minimaal drie minuten inwerken om de haren te verzachten.

5. Scheer eerst met de haargroei mee en spoel de scheergel af.

6. Breng weer een nieuw laagje aan, scheer nu lichtjes tegen de haarrichting in (of diagonaal) en spoel weer af.

7. Herhaal de laatste stap totdat het gebied redelijk glad is.

8. Wacht een paar uurtjes zodat je huid een beetje tot rust kan komen.

9. Herhaal stap 6 totdat de bikinilijn geheel glad is.

10. Ga desnoods met een ladyshave nog een keer over het gebied heen om elk haartje wat misschien is overgeslagen alsnog te verwijderen.

 

Vind je dit allemaal teveel gedoe, dan kun je de boel natuurlijk ook professioneel laten waxen. Dat is ook niet bepaald een pretje, maar je bent wel snel van alle haartjes af en ze blijven ook nog eens langer weg!

Share This