Tijd voor een happy herfst!

Tijd voor een happy herfst!

Sla een lekkere warme omslagdoek om en geniet van het buiten zijn! In de herfst kun je nog heerlijk genieten buiten van de mooie herfstkleuren en de vele bloemen.

Hoezo ‘vallende blaadjes’-blues? Het is tijd voor een happy herfst! Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je juist energie. De tuintrend ‘Happy Life’ is de inspiratiebron voor een kleurrijke herfsttuin. Planten, kleuren en materialen kun je naar hartenlust met elkaar combineren.

Knallen met kleur
Treuren dat de zomer voorbij is, is echt niet nodig! Je wordt juist vrolijk van die prachtige herfstkleuren. Verf muren, schuttingen en meubelen in felle kleuren. Hetzelfde doe je met fruitkistjes en in die kistjes zet je felgekleurde potten met bloeiende planten. Je plukt bloemen uit de tuin en stopt ze in wissellijstjes. Dat is jouw creatieve interpretatie van een verticaal tuintje.

Rijke bloeiers
Rijke bloeiers met bloemen in felle kleuren zijn er ook in de herfst. Neem bijvoorbeeld de najaarsviool. Die is er in duizelingwekkend veel kleuren. En dan kun je ook nog eens kiezen tussen soorten met mini- en maxibloemen. Een andere herfsttopper is de bolchrysant. Met één plant heb je minstens honderd bloemen te pakken. Groenblijvende planten mogen eigenlijk ook niet ontbreken in de tuin. Kies dit najaar eens voor een laurierboompje op stam of Leucothoe met groen of rood blad.

Ga naar mooiwatplantendoen.nl voor een schat aan inspiratie.

Share This