Tip voor een bloemrijke tuin

Tip voor een bloemrijke tuin

Wat fijn dat de tuindeuren weer openstaan en we lekker lang buiten kunnen zitten. Extra genieten is het als je in een bloemrijke tuin zit. De hortensia draagt daar zijn steentje aan bij, want in juli komt deze prachtige bloem tot bloei.

Er zijn veel verschillende hortensiasoorten met bloemen in het wit, roze of blauw. De bekendste zijn de Boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de Pluimhortensia. Hoewel ze heel verschillend zijn, is het nu juist de trend om de verschillende soorten bij elkaar in de border te zetten. Ook op het terras staan witte hortensia’s in hortensiahouten kuipen erg sfeervol. Je geeft zo de hele tuin een natuurlijke en luxueuze uitstraling. Ga je meer voor vrolijk en speels? Kies dan voor een bonte kleurenmix en combineer hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden.

Dorstige plant
De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.

Lekker lang genieten
Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Meer over planten en de tuintrends van 2015 vind je op mooiwatplantendoen.nl

Share This