Tips om je zomerse kleurtje te behouden

Tips om je zomerse kleurtje te behouden

Terug van vakantie zie je er altijd lekker bruin uit. Het liefst wil je die kleur zo lang mogelijk houden. Maar hoe doe je dat?

Helemaal voorkomen dat je mooie vakantiekleur vervaagt, is helaas niet mogelijk. Zeker als je bedenkt dat je huid zich elke tien dagen vernieuwt. Maar met onderstaande tips stel je het wel uit.

Nederlandse zon
Pak in Nederland de zonnestralen mee als hij schijnt. Zo krijgt je bruine huid weer een oppepper en zie je er uit alsof je net van vakantie terug bent.

Aftersun
Verwen je huid na het zonnebaden met een aftersun. Smeer ook na elke douchebeurt met een vette bodymilk, olie of crème. Hierdoor droogt je huid minder snel uit en houd je langer je kleur.

Voeding
Veel fruit en groente eten is goed om gezond te blijven. Voor je huid doen vooral producten met bèta-caroteen het goed. Dit is een anti-oxidant die de veroudering van (huid)cellen door zon tegengaat. Deze stof zit vooral in oranje en gele groenten en fruit, zoals wortels, pompoen, paprika, mango, maar ook in kolen en in spinazie.

Bruin zonder zon
Om je kleur bij te houden, kun je ook smeren met een bruin-zonder-zon-crème. Je huid lijkt bruiner als je hem laat glanzen met een bronzing poeder. En draag vooral lichte kleding, dat doet je huid bruiner lijken.

 

 

Share This