Trendy én betaalbaar? Het kan!

Trendy én betaalbaar? Het kan!

Je staat voor je kledingkast en er is niets waar je echt blij van wordt. Elk jaar een volledig nieuwe garderobe is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd, maar laat dat je niet tegenhouden je stijl steeds opnieuw te herontdekken! Hier volgen vier tips om trendy door het leven te gaan zonder dat je bankrekening eronder lijdt.

Mode is een van de grootste uitgaven in Nederlandse huishoudens. We geven samen meer uit aan kleding dan aan elektronica of aan alcohol en rookwaren samen. De onderstaande infographic illustreert wat Nederlanders eten, drinken, kopen en verbruiken in real-time.

Consumptie en real time – Kortingbox.nl
De druk van mode op je budget kun je echter gemakkelijk in toom houden met de juiste kennis en wat creativiteit.

 

Koopjes jagen

Veruit de makkelijkste manier om je modebudget onder controle te houden is timing. Plan je grootste inkopen steeds in de koopjesperiode, zodat je betaalbare producten kunt vinden zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Hou je niet zo van de drukte in de winkelstraten, dan kun je tegenwoordig ook online genieten van dezelfde voordelen. Ook buiten de koopjesperiodes zijn er verschillende opties om koopjes te jagen als je maar weet waar te zoeken. Op kortingsbox.nl bijvoorbeeld vind je allerlei kortingen op kleding, tassen, sieraden, lingerie en meer bij grote winkels zoals H&M en Zalando. Daarnaast vind je in elke stad ook tweedehandswinkels waar je de meest unieke vintage spulletjes kan kopen aan ongelooflijke prijzen.

 

Upcycling trendy en betaalbaar - planetfem.com

Heb je de creabea in je gevonden, dan kun je ook zelf aan de slag gaan met dat stapeltje kleding dat in een hoekje van je kast terecht is gekomen en je al in tijden niet meer gedragen hebt. Je kan de vergeten kledingstukken opnieuw uitvinden via upcycling. Online vind je honderden ideeën; hoe je van een trui een rokje kunt knutselen, van twee t-shirts een jurkje, of hoe je van een oude spijkerbroek een nieuwe hippe hotpants kunt maken. Bijkomend voordeel: jij hebt sowieso een unieke creatie die je niet zomaar bij iemand anders ziet bij een avondje uitgaan.

 

trendy en betaalbaar - planetfem.comHet zit ‘m in de combinatie

Je hoeft het niet noodzakelijk zo ver te zoeken als upcycling om je garderobe en je stijl op te frissen. We hebben allemaal de neiging om vaste combinaties te dragen. Onderbewust gaan we onze kledingstukken in outfits zien; die broek met dat T-shirt, die rok met die blouse en dat jasje enz. Probeer daarom af en toe eens nieuwe combinaties uit. Het zal je verbazen hoeveel groter je garderobe opeens lijkt! Daarnaast loont het ook te investeren in enkele statementstukken en accessoires die je met een hele reeks basisstukken kunt combineren. Zo verval je niet zo gauw in gewoontes zonder elke dag te moeten experimenteren.

 

Zelf kleding printen

Als je toch zelf aan de slag gaat, kun je ook je eigen shirts bedrukken. Misschien heb je nog wat tops liggen die je eigenlijk nooit meer draagt, of je koopt wat goedkope basics (het meest voordelige artikel in iedere winkel) om ze zelf te bedrukken. Met een schaar, tape en textielverf kom je al heel ver. Het resultaat is steeds uniek en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hou het dan ook zeker niet bij T-shirts alleen, maar pak die saaie kokerrok en afgebleekte jeans ook eens aan! Ook voor kinderen is dit een leuk project. Zeker als een groot deel van hun garderobe uit afdankertjes van oudere broers of zussen bestaat. Op deze manier maken ze zich hun nieuwe outfits helemaal eigen.

 

 

 

Fotocredit
Door de kledingkast
Stijlen combineren
Jeans

Share This