Trucjes voor een stralend wit gebit

Trucjes voor een stralend wit gebit

Alles voor een stralend wit gebit: niet iedereen heeft het geluk van die mooie witte tanden te hebben van zichzelf. Je kunt kiezen voor een dure behandeling bij de tandarts, maar je kunt het ook eens met deze middeltjes proberen.

Ons gebit verkleurt door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Maar met deze middeltjes maak je je tanden weer een paar tinten lichter.

Norit
Je zou denken: hoe is het mogelijk om met pikzwarte kool witte tanden te krijgen. Norit gebruik je normaal gesproken om diarree te stoppen. Maar als je er je tanden mee poetst, worden ze nadat je mond eerst zwart wordt, een stuk witter. Dit goedje absorbeert giftige stoffen en verwijdert vlekken. Breek de capsule open in je mond of boven een oude tandenborstel en poets voorzichtig je tanden. Spoel vervolgens je mond goed na. Soms zie je na 1 keer al resultaat.

Aardbeien
Deze methode is wellicht wat aantrekkelijker, maar we moeten nog even wachten tot het aardbeienseizoen aanbreekt. Als het zover is, prak je wat aardbeien en smeert het op je tanden met je vingers. Laat een paar minuten zitten en spoel je tanden daarna. Dit moet je een paar keer herhalen. Geen probleem als je toch regelmatig aardbeien eet.

Kokosolie
Het spoelen van je mond met olie is een eeuwenoude traditie. Het zou je mond en lichaam helpen ontgiften en je tanden verzorgen en witter maken. Met name kokosolie is goed, omdat dat een antibacteriële werking heeft en ook goed is voor je tandvlees. Neem een theelepel kokosolie in je mond en laat dit 5-20 minuten in je mond rondgaan. Daarna spuug je het uit. Je kunt ook af en toe je tanden poetsen met kokosolie als je dat spoelen teveel gedoe vindt.

Kurkuma / geelwortel
Je kent het wel: dat Indiase kruid dat je eten een mooie gele kleur geeft. Op je gebit heeft het juist een ‘whitening‘ effect. Neem een stukje verse geelwortel en kauw er een paar minuten op. Je kunt ook wat poeder op een oude tandenborstel doen en daarmee poetsen. Daarna je mond goed spoelen.

Dit zijn de meest vriendelijke methoden voor je tanden. Daarnaast kun je aan de slag gaan met zuiveringszout, citroensap of cif, maar daarmee tast je wel je tandglazuur aan. Beter van niet dus.

Heb jij nog een goede tip voor een stralend wit gebit laat dan een reactie achter.

Fotocredits: missevie.nl

Share This