Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

We vergeten wel eens hoe veel ons eigen land te bieden heeft als het gaat om vakantie. Er is volop leuks te beleven en veel te zien, zonder dat je lang onderweg bent. En dat bespaart een hoop energie, stress, gedoe en geld.

Het is niet alleen voordeliger om in eigen land met vakantie te gaan, het scheelt ook een hoop stress. En dat begint al bij de reis. Voor dag en dauw opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn om vervolgens in een lange rij aan te sluiten om in te checken, is niet nodig. Rustig na het ontbijt vertrekken als iedereen er klaar voor is, dat is nog eens een ontspannen begin van de vakantie!

Voordeel van wonen in een klein land: de reis duurt nooit lang. Aangekomen op de plaats van bestemming check je gewoon in in het Nederlands! Nog een voordeel: de kinderen leggen in hun eigen taal sneller contact met andere kinderen om met elkaar te spelen. Ook is het makkelijker om een vriendje of vriendinnetje van een van de kinderen mee te nemen op vakantie, aangezien er geen dure overtocht betaald hoeft te worden.

Verrassende uitstapjes
Er zijn voldoende mogelijkheden om vanuit het vakantieadres uitstapjes te maken of iets actiefs te ondernemen. In Enkhuizen ligt het Sprookjeswonderland. Dit is een echt kabouterdorp met schattige kabouterhuisjes. De kabouters zijn hier druk aan het werk: de bakker rolt het deeg, de timmerman is aan het timmeren, de dokter houdt spreekuur en de luilak ligt te snurken. Hier kijkt groot en klein zijn ogen uit.

Niet ver van Amsterdam ligt het Purmerbos, een leuk speelbos met een glijbaan, tokkelbaan, kruipdoor-sluipdoor-gangen en veel water. Vooral geschikt voor iets oudere kinderen.

Altijd al heks of tovenaar willen zijn? Op Texel kan dat. Verkleed als heks of als tovenaar mee op heksenpad en van alles leren over de natuur. Heksen en tovenaars weten precies welke planten ze moeten gebruiken tegen bepaalde kwalen of voor een toverdrank. Dit is voor kinderen vanaf vier jaar, ouders en grootouders.

Onverwachte plekken
Bestemmingen aan zee, in een bosrijke omgeving of aan de Friese meren zijn geliefd in Nederland. Hoewel ons land maar klein is, zijn er toch veel bijzondere en onverwachte plekken om je vakantie door te brengen. Zo kun je je vakantie op de boerderij doorbrengen, bijvoorbeeld aan de rand van de Friese meren in een gehucht in Groningen of op een van de eilanden. Kinderen mogen de boer meehelpen de koeien melken, eieren rapen, de schapen en de kalfjes voeren, knuffelen met de konijnen, en wie weet een ritje maken op de trekker.

Informatie
www.boerenbed.nl
www.kamperen-bij-de-boer.com
www.sprookjeswonderland.nl
www.staatsbosbeheer.nl
www.ecomare.nl

 

 

Foto met dank aan Trajectreizen

Share This