Valentijnsdag: in naam van de liefde

Valentijnsdag: in naam van de liefde

Valentijnsdag is van oorsprong dé dag waarop je per post anoniem de liefde verklaart aan iemand die je in het geheim aanbidt. Tegenwoordig is het de dag van de liefde.

De traditie van Valentijnsdag ontstond in Europa en verspreidde zich rond 1840 naar de Verenigde Staten. Daar was het binnen no-time een van de belangrijkste feestdagen. Vanuit commercieel oogpunt is men in de VS begonnen met het verleggen van anonieme liefde naar liefde. Ook in Nederland is sinds de jaren ’90 Valentijnsdag een groot commercieel succes. En daar varen cadeaushops, lingeriezaken en bloemenwinkels wel bij.

Maar juist doordat Valentijnsdag zo commercieel is geworden roept het bij veel mensen weerstand op. Het aantal Nederlanders dat iets aan Valentijnsdag doet is dan ook gedaald van 35 procent in 2007 naar 24 procent in 2012. Toch is het wel leuk om je partner met iets leuks te verrassen op deze dag van de liefde of degene die je stiekem al heel lang leuk vindt te verrassen met een uitnodiging voor de film.

5 tips voor Valentijnsdag

  1. Nodig hem uit voor een etentje in je favoriete restaurant
  2. Sloof je uit in de keuken en maak zelf iets lekkers voor hem. Uiteraard met veel kaarsen op tafel en de open haard aan.
  3. Ga lekker samen naar de sauna
  4. Neem hem mee naar de film
  5. Verras hem in een mooi lingeriesetje met een lekkere massage

Fotocredits: liefdesfotos.blogspot.com

Share This