Van kleding kopen word je gelukkig!

Van kleding kopen word je gelukkig!

Bijna de helft van de Nederlands wordt gelukkig van het kopen van kleding, schoenen of accessoires. Het kopen van modegerelateerde items staat bij zowel mannen als vrouwen in de top vijf van aankopen die gelukkig maken. 

Tot deze conclusie kwam onderzoeksbureau GfK  dat onderzoek deed naar het verband tussen gelukkig zijn en geld uitgeven. Het onderzoeksbureau voerde het onderzoek uit onder 18.913 mensen. Materiële zaken blijken een bijdrage te leveren aan ons geluk.

Kleding, schoenen en accessoires

Top vijf vrouwen
1. Kleding, schoenen en/of accessoires
2. Vakantie / reis
3. Decoratie voor in en/of om het huis
4. Boeken
5. Tickets voor een evenement

Top vijf mannen
1. Vakantie / reis
2. Elektronisch apparaat / gadget
3. Kleding, schoenen en/of accessoires
4. Muziek, films en/of games
5. Boeken

Modeaankopen
Als het gaat om een modeaankoop, dan worden we vooral blij van het kopen van schoenen, gevolgd door broeken en tops. Mannen worden ook gelukkig van het kopen van een jas, terwijl vrouwen dit weer vaker hebben bij sieraden.

Mode top vijf vrouwen
1. Schoenen
2. Shirts / tops
3. Broeken
4. Truien / vesten
5. Sieraden / bijoux

Mode top vijf mannen
1. Schoenen
2. Broeken
3. Truien / vesten
4. Shirts / tops
5. Jassen / jacks

Doelgroepen
Vooral tieners en twintigers worden gelukkig van het kopen van sieraden en bijoux. De deelnemers van 40 jaar en ouder zeggen happy te worden van het kopen van de perfecte broek. Opvallend is dat naarmate we ouder worden, we minder gelukkig worden van welke aankoop dan ook. En geloof het of niet: er zijn mensen die helemaal niet van shoppen houden of er geen tijd voor hebben. Gelukkig is er voor hen de personal shopper.

Fotocredits: nu.nl

Share This