Veel lichtinval en toch meer privacy – hoe kan dat?

Veel lichtinval en toch meer privacy – hoe kan dat?

Het land waar de ‘gordijnen altijd open zijn’ : Nederlanders gelden als een open en vrij volk. Als je in de avonduren door een straat loopt, valt op dat je bij veel woningen zo de kamer in kunt kijken.

Niet voor niets zongen Fluitsma & Van Tijn ooit in het lied Vijftien miljoen mensen over Nederlandse huizen als plekken waar ‘gordijnen altijd open zijn’. Dat kan best zijn natuurlijk, maar deze openheid geldt niet voor alle Nederlanders en zeker niet in alle situaties.

Soms wil je gewoon wat (extra) privacy en niet dat iedereen in de buurt bij je naar binnen kan gluren. Onderstaande vier tips helpen je om subtiel met raambekleding om te gaan. En een goede afweging te maken of je vooral lichtinval wilt, kiest voor privacy of voor een combinatie van beide mogelijkheden.

1. Combineer lichtinval en privacy en kies voor houten jaloezieen kopen

Houten jaloezieen kopen is de perfecte oplossing. Deze bieden de mogelijkheid om zowel meer lichtinval als privacy te realiseren en om snel te wisselen tussen beide situaties! Met jaloezieën heb je veel privacy, omdat anderen je niet kunnen zien. Tegelijk kun je zelf wel naar buiten kijken. Je kunt hierbij het beste voor half-transparant materiaal kiezen. Daarmee heb je lichtinval, terwijl je tegelijk niet van buiten naar binnen kunt kijken. Je combineert zo het nuttige met het aangename!

2. Kijk welke ruimte welk soort raambekleding nodig heeft

De toepassing van het soort raambekleding is afhankelijk van de ruimte en functie die een bepaalde kamer heeft. Houten jaloezieen kopen is slim in een ruimte waar je geen pottenkijkers wilt en tegelijk wel lichtinval nodig hebt. Dat kan de badkamer zijn, maar natuurlijk ook de woonkamer. In de keuken kan functionele luxaflex als raambekleding handig zijn, puur om fel zonlicht te weren. Terwijl in een woonkamer gordijnen of rolgordijnen ideaal kunnen zijn. En zo kun je elke ruimte van eigen praktische zonwering voorzien.


combineer hout met metaal3. Kies voor een mengeling van materialen

Je kunt ruimtes veel interessanter maken door en combinatie van materialen te kiezen. Jaloezieën van hout kun je combineren met metalen meubilair of een veelkleurige tegelvloer. Ook zonwering kan bestaan uit een mix van materialen als hout, kunststof en metaal. Deze variatie zorgt voor spanning en afwisseling in het interieur.

 

Share This