Verborgen verhalen in de Kunsthal

Verborgen verhalen in de Kunsthal

Dit is wel een heel bijzonder manier om de Kunsthal in Rotterdam te ontdekken. Vanaf zaterdag 7 maart kun je meedoen aan een Luisterroute met cabaretier Mike Boddé. Je maakt een non-stop geluidswandeling door de Kunsthal en hoort allerlei verborgen verhalen die je normaal gesproken niet meekrijgt.

Met verhalen, interviews en muziek leidt Mike Boddé je door het hele gebouw en zelfs erbuiten. Hij neemt je mee op een reis vol beelden, stemmen en geluiden. Verborgen verhalen die bezoekers aan de Kunsthal normaal niet meekrijgen, komen aan bod. Met zijn persoonlijke verhaal geeft Mike Boddé je in een uur tijd een heel nieuwe impressie van de Kunsthal.

Verborgen verhalen
Cabaretier Mike Boddé geeft in de Luisterroute zijn persoonlijke en verrassende impressie van de Kunsthal. Hij vertelt onder meer over de historie en architectuur van de Kunsthal, de ‘verboden’ parketvloeren, het bezoek van Brad Pitt, de ‘man op het dak’, zijn ontmoeting met directeur Emily Ansenk en natuurlijk over de meest legendarische tentoonstellingen die de Kunsthal ooit organiseerde. Ook andere betrokkenen doen in de Luisterroute hun verhaal, zoals ex-directeur Wim van Krimpen over zijn ‘heftige discussies met architect Rem Koolhaas’ en de broers Ron en Theo Barneveld, al meer dan tien jaar tentoonstellings-bouwers bij de Kunsthal, over ‘toen de dijken doorbraken’.

Wat is een Luisterroute?
De Luisterroute vertelt verhalen op een nieuwe manier. Interviews met museummedewerkers, historische geluidsopnamen en muziek vormen een onlosmakelijk onderdeel van de vertelling, zodat de bezoeker het gevoel krijgt ‘in een film’ te lopen. Het onderscheidende vermogen ten opzichte van reguliere museale audiotours – waarbij een curator een kunsthistorische toelichting geeft bij losse kunstwerken – is de ruime focus die deze tour geschikt maakt voor een breed publiek.

De Luisterroute is vanaf zaterdag 7 maart verkrijgbaar aan de kassa van de Kunsthal of als app te downloaden via de App Store of Google Play. Gelijktijdig met de Kunsthal lanceert ook Museum Beelden aan Zee op 7 maart een Luisterroute met presentatrice Isolde Hallensleben.

 

Share This