Vergeet die nieuwe telefoon, ga voor refurbished!

Vergeet die nieuwe telefoon, ga voor refurbished!

We leven in onzekere tijden. Misschien maak je je zorgen om je gezondheid, maar het kan ook zijn dat je door de coronacrisis niet meer zeker bent van je inkomen. Dan is het prettig om je financiën eens op een rijtje te zetten om te kijken of je hier en daar kan besparen. Niet veel mensen weten dat je al gauw honderden euro’s kan besparen op telefoonkosten door te kiezen voor een refurbished telefoon. Refurbished telefoons zijn vaak zo goed als nieuw en kunnen gemakkelijk nog jaren mee.

Benieuwd of een refurbished telefoon ook iets voor jou is? Wij hebben alvast de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Gereviseerd en geüpdatet

De belangrijkste reden om een refurbished telefoon te kopen is de prijs. Het aanbod in refurbished telefoons groeit snel dus je kan kiezen uit erg veel verschillende modellen waaronder de refurbished iPhone 8 plus.

Refurbished telefoons zijn vaak telefoons die zijn geretourneerd naar de winkel of naar de fabriek. Deze telefoons zijn soms dus maar enkele dagen gebruikt en zien er nog uit als nieuw. Daarnaast worden refurbished telefoons uitgebreid gecheckt en geüpdatet om te kunnen garanderen dat ze net zo goed functioneren als een nieuwe telefoon. Omdat deze telefoons niet meer ‘als nieuw’ kunnen worden verkocht worden ze aangeboden voor een lagere prijs. Dit kan een besparing opleveren van wel honderden euro’s!

Beter dan tweedehands

Wellicht denk je dat je dan net zo goed een tweedehands telefoon kunt kopen. Bij het kopen van een tweedehands telefoon weet je echter nooit zeker of de telefoon wel helemaal in orde is. Dit kan vervelende verrassingen opleveren. Anders dan tweedehands telefoons worden refurbished telefoons geleverd met fabrieksgarantie. Door te kiezen voor refurbished krijg je de zekerheid van een nieuwe telefoon, voor de prijs van een tweedehands.

Goed voor het milieu

De gemiddelde Nederlander doet niet langer dan twee jaar met een telefoon. Het aantal telefoons dat jaarlijks weggegooid wordt is erg groot en lang niet alle materialen worden gerecycled. Refurbished telefoons zijn telefoons die voorheen op de afvalberg belandden, en nu een tweede leven krijgen. Kiezen voor een refurbished telefoon is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Share This