Verkoudheid: deze middeltjes slepen je erdoorheen

Verkoudheid: deze middeltjes slepen je erdoorheen

Rond deze tijd van het jaar heerst verkoudheid; veel mensen lopen te hoesten en te proesten. Besmetting is nauwelijks te voorkomen en als je dan eenmaal door het verkoudheidsvirus getroffen bent, zijn er gelukkig middeltjes die het leed wat verzachten en je helpen er zo snel mogelijk vanaf te komen.

Knoflook: als je een verkoudheid voelt opkomen, eet dan twee tenen rauwe knoflook. Knoflook heeft namelijk een sterke anti-bacteriële werking. Om de geur wat de verdoezelen, kauw je daarna op wat verse blaadjes peterselie.

Kippensoep: van kippensoep is bekend dat het werkt bij griep en verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt verlicht de verstopping van de neus. Ook schijnt dat bouillon een anti-bacteriële werking heeft.

Waterijsjes: verkoudheid gaat vaak gepaard met keelpijn. Dan is het lekker om aan een waterijsje te zuigen.

Kruidenthee: bijvoorbeeld vlierbloesemthee, gemberthee of kamillethee helpen je wat beter te voelen. Drink de thee zo heet mogelijk en roer er wat honing doorheen.

Veel water drinken: door veel te drinken help je je lichaam de afvalstoffen te verdrijven. Je kunt beter minderen met koffie en alcohol, want dat onttrekt juist vocht aan je lichaam.

Heet water met citroensap: in citroensap zit veel vitamine C en het zorgt voor een goede werking van je lever waardoor gifstoffen snel worden afgevoerd. En daardoor verbetert je immuunsysteem.

Op tijd naar bed: kruip lekker vroeg onder de wol. Je lichaam heeft rust nodig en energie om te vechten tegen de verkoudheid.

Een grog voor het slapengaan: hoewel de dokter het misschien niet zal adviseren, kan een grog je wel helpen wat beter te voelen. Meng 1 deel rum of andere sterke drank, met een kopje heet (gekookt) water, 1/2 citroen, en 3 eetlepels honing of suiker.

Vitamine C-tabletten: door extra vitamine C te slikken tijdens je verkoudheid kun je het herstel ervan zeker met 1 dag versnellen.

Wil je nog meer tips, kijk dan ook eens op de site van oma weet raad en dokterdokter.

Fotocredits: www.puntuit.nl

Share This